Trucuri prin care să-ți asiguri îngrijirea pielii

produse pentru ingrijirea pielii

În situația din prezent, este foarte important să ne protejăm și să folosim substanțe dezinfectante cât de des posibil. Totuși, fie că le utilizăm pentru mâini sau pentru suprafețe, compușii chimici ai acestor produse pot avea efecte negative asupra pielii noastre. 

Deși eficiente, diferitele geluri cu alcool sau dezinfectanți se manifestă cel mai mult asupra mâinilor, care tind să devină mai uscate și mai aspre. Pentru a te proteja eficient de coronavirus și pentru a-ți menține pielea sănătoasă în tot acest timp, este important să înțelegi de ce sunt utile substanțele dezinfectante și să urmezi o serie de reguli care să te ajute să-ți protejezi pielea în mod eficient. 

Rolul dezinfectanților în lupta cu virusul

Scopul unei soluții dezinfectante eficiente este acela de a îndepărta virușii și bacteriile de pe suprafața pe care este aplicată. Totuși, când vine vorba despre igienizarea mâinilor, substanțele folosite trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a fi eficiente în combaterea agenților patogeni. 

În mod normal, orice soluție care are în compoziția sa alcool cu o concentrație de minim 60% este eficientă pentru eliminarea coronavirusului. Deși alcoolul te poate proteja într-o oarecare măsură, atunci când este aplicat, acesta se evaporă prea repede încât să omoare toți virușii, iar protecția pe care ți-o asigură este una de scurtă durată. Astfel, pe lângă alcool, dezinfectantul trebuie să conțină și un gel, care va încetini procesul de evaporare a lichidului. 

dezinfectant pentru maini

Ce efect au dezinfectanții asupra pielii noastre  

Deși din cauza situației actuale, toate persoanele sunt sfătuite să folosească frecvent produsele de igienă și pe cele dezinfectante, nu rare sunt situațiile când utilizarea în exces a acestora va dăuna pielii. Atunci când te speli pe mâini sau aplici soluții dezinfectante în mod excesiv, mâinile tind să devină aspre, iar pielea se va usca. În cazuri extreme, aceasta se va irita sau va crăpa.   

De asemenea, tot în această perioadă vei folosi și produse pentru curățarea suprafețelor care pot avea efecte negative. Produsele pe bază de clor folosite în cantități prea mari pot crea probleme atât la nivelul pielii, cât și al unghiilor și părului, iar expunerea prelungită la această substanță va duce la deshidratarea pielii feței, dar și a mâinilor.   

Reguli prin care să limitezi expunerea la substanțele dezinfectante 

Pentru că dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor este un obicei sănătos, la care nu poți renunța, este important să găsești o modalitate prin care să limitezi consecințele acestora asupra pielii tale. De aceea, trebuie să urmezi anumite reguli, prin care să combați efectele negative ale substanțelor dezinfectante aplicate pe mâini și să eviți pe cât posibil contactul cu cele destinate aplicării pe suprafețe. 

Deoarece chiar și substanțele destinate aplicării directe pe piele pot avea efecte negative dacă sunt utilizate în exces, este necesar să îți iei măsurile de protecție necesare. Dacă îți limitezi cât mai mult interacțiunea cu lumea exterioară și petreci tot mai mult timp în casă, atunci nu va mai fi necesar să folosești produse dezinfectante cu aceeași frecvență cu care o făceai atunci când ieșeai afară. 

De asemenea, atunci când aplici produse destinate dezinfectării suprafețelor, este necesar să-ți limitezi, pe cât posibil, contactul cu acestea. Atunci când pulverizezi soluțiile, în special pe acelea pe bază de clor, este important să te protejezi corespunzător și să porți mănuși și o mască. 

Vezi 👉AICI toate ofertele noastre de produse pentru ÎNGRIJIRE CORP

sapun hidratant pentru maini

Cum îți protejezi pielea după folosirea substanțelor dezinfectante 

Cu toate că folosirea dezinfectanților poate avea efecte negative asupra mâinilor, odată ce ți-ai setat o rutină corespunzătoare de îngrijire, nu va mai trebui să te îngrijorezi că pielea va deveni iritată sau că se va usca. În ritualul tău de îngrijire trebuie să se regăsească: 

Folosirea unui săpun hidratant 

Majoritatea săpunurilor solide au un pH ridicat, iar folosirea frecventă a acestora duce la uscarea mâinilor. De asemenea, cele mai multe soluții de igienizare a mâinilor conțin sulfați, care, deși sunt eficienți pentru dezinfectare, pot cauza deshidratarea pielii. 

De aceea, este necesar să eviți săpunurile solide și să folosești un săpun lichid, care are în compoziția sa și ingrediente emoliente, precum aloe vera, aminoacizi, glicerină sau ceramide. Acești compuși vor hidrata pielea fără a-i conferi un aspect uleios și vor contribui, după caz, la regenerarea celulelor afectate. 

Vezi aici ▶️ SĂPUN HIDRATANT

Aplicarea unei creme hidratante 

Deși utilizarea unui săpun bogat în emolienți este utilă pentru sănătatea pielii, atunci când te speli pe mâini de foarte multe ori pe zi, aceasta se poate deshidrata. De aceea, după fiecare spălat, este important să folosești și o cremă hidratantă. Astfel, apa îți va rămâne în piele mai mult timp, iar tu nu vei mai avea senzația de uscăciune a mâinilor și nici mâncărimi cauzate de pielea uscată. 

La fel ca în cazul săpunului, alege o cremă bogată în emolienți și substanțe reparatoare care, pe lângă faptul că va contribui la hidratarea țesutului, va îmbunătăți și aspectul general al pielii. Poți utiliza o astfel de cremă după fiecare spălare sau chiar și înainte de culcare. 

Vezi aici ▶️ PRODUSE HIDRATARE

Ștergerea delicată a mâinilor

Atunci când te ștergi după ce te-ai spălat pe mâini, presiunea pusă pe acestea va dăuna, în cele din urmă, sănătății pielii și va duce la iritarea mâinilor.

Pentru a avea grijă de sănătatea pielii tale, atunci când te ștergi pe mâini este important să folosești un prosop cu o textură cât mai delicată sau să utilizezi șervețele foarte absorbante. 

crema de maini

Beneficiile cremelor de corp și ale celor de mâini

Pentru că sănătatea pielii tale este un element de care ar trebui să ții cont mereu, este important să folosești constant produsele de îngrijire potrivită, atât pentru mâini, cât și pentru corp. Iată care sunt principalele beneficii ale unor astfel de produse. 

 • Contribuie la hidratarea pielii;
 • Îți vor face pielea mai fină;
 • Contribuie la întinerirea tenului;
 • Au un efect calmant asupra țesutului;
 • Revitalizează tenul. 

Vezi aici ▶️ CREME DE MÂINI ȘI DE CORP

Asigură-te că te speli constant pe mâini și că folosești dezinfectantul ori de câte ori este nevoie, însă ai grijă și de sănătatea pielii tale, urmând sfaturile de mai sus pentru a-i asigura frumusețea și vigoarea. 

Sursa Foto: Shutterstock 

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

  Lasă un răspuns

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Articole recomandate

  %d