Trucuri de urmat pentru a-ți tunde și îngriji corect barba

trucuri pentru ingrijire barba

În această perioadă, accesul la anumite servicii ne este limitat, însă este important să ne adaptăm la situație și să ne asigurăm atât nevoile de bază, precum și pe cele care ne dau confortul și încrederea de sine. Chiar dacă stai în casă, este important să ai grijă de aspectul tău și să te asiguri că, atunci când te privești în oglindă, imaginea pe care o vezi este una care te face mândru. 

Pentru că o barbă bine întreținută este unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba despre îngrijirea personală la bărbați, în cele ce urmează, îți oferim o serie de sugestii, care să te ajute să tunzi și să-ți îngrijești barba corespunzător, astfel încât să-ți menții look-ul cu care te-ai obișnuit. 

Tunderea bărbii

Pentru a avea o barbă îngrijită și bine conturată, este necesar să o tunzi corespunzător. Urmează pașii de mai jos pentru a reuși:

Alege lungimea bărbii tale

Pentru început, va trebui să reglezi aparatul de tuns, astfel încât să alegi la ce lungime îți dorești să tunzi barba. În cazul în care nu știi cu exactitate care este lungimea potrivită, încearcă prima dată cu o setare mai mare, apoi redu gradual, până când aspectul bărbii tale este cel pe care ți-l dorești.

Tunde barba de pe toată fața

După ce ai reglat aparatul, este timpul să-ți tunzi barba de pe toată fața. Treci cu aparatul peste fiecare centimetru de barbă, în sensul opus creșterii rădăcinilor firelor de păr și asigură-te că întreaga suprafață este uniformă. După ce ai terminat, poți să mai treci o dată cu aparatul peste barbă, pentru a nu mai rămâne fire netunse. Privește-te în oglindă din mai multe unghiuri, iar în cazul în care încă observi imperfecțiuni, remediază-le. 

Vezi 👉AICI oferta noastra de PRODUSE DE INGRIJIRE FACIALA

Dă contur bărbii

Acum că barba are lungimea pe care ți-o dorești, este cazul să o conturezi. Cu ajutorul unui trimmer, începe să tunzi barba de la baza gâtului, pentru a elimina părul inestetic și pentru a-ți contura barba în stilul dorit. Folosește mișcări repetate și nu te grăbi, pentru a nu risca să strici conturul. 

Îndepărtează părul neras 

După ce ai obținut conturul dorit pentru barba ta, va trebui să îndepărtezi și firele de păr nerase din jurul acestuia. Folosește un aparat de ras și bărbierește în sens invers creșterii firelor de păr, acordând atenție zonelor mai greu accesibile, precum cea de sub buza inferioară sau cea în care maxilarul se unește cu gâtul. 

👉AICI gasesti APARAT DE TUNS BARBA CU FUNCTIE DE ASPIRARE

ingrijirea barbii

Îngrijirea bărbii

Pentru a avea o barbă întreținută, pe lângă faptul că trebuie să o tunzi corespunzător, va fi necesar să-ți setezi o rutină de îngrijire, pentru a-i da acesteia volum și strălucire. Dacă îți dorești să beneficiezi de cele mai bune rezultate, este indicat să ții cont de următorii pași.

Curăță și hidratează barba

Pentru ca barba să aibă o creștere sănătoasă, este nevoie să fie spălată la fiecare câteva zile și îi trebuie o hidratare corespunzătoare. Totuși, nu este indicat să folosești produse de îngrijire generală, precum săpun sau șampon de păr, deoarece acestea vor cauza apariția fulgilor pe barba ta și îți vor usca tenul. 

În schimb, utilizează un balsam și un șampon special, care îți vor proteja barba și îți vor hidrata pielea.

Folosește uleiurile de barbă

Uleiurile de barbă sunt foarte importante, întrucât redau acesteia uleiurile necesare, care sunt eliminate în timpul procesului de curățare. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este nevoie să aplici aceste produse cel puțin o dată pe zi. 

Cel mai potrivit moment de a aplica uleiul este imediat după duș, când barba este încă umedă. Tot ce trebuie să faci este să torni câteva picături în mână, pentru a-ți fi mai ușor să distribui uleiul pe întreaga suprafață a bărbii și pentru a te asigura că acesta pătrunde și în pielea de sub ea. În cazul în care ai o barbă foarte deasă, poți folosi un pieptene pentru barbă, imediat ce ai aplicat uleiul. 

uleiuri pentru barba

Folosește balsamul de barbă

Spre deosebire de uleiul de barbă, care va pătrunde rapid în barbă și în pielea de sub aceasta, balsamul are un efect mai lent, însă va proteja firele de păr pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Poți aplica balsamul dimineața, imediat după uleiul de barbă, iar rezultatele vor fi vizibile pentru întreaga zi. 

Dacă aplici cu regularitate balsamul de barbă, vei scăpa de vârfurile despicate, firele rebele și vei avea o barbă bine hidratată, cu un aspect îngrijit.

Vezi 👉AICI oferta noastra de COSMETICE BARBATI

Totuși, pentru a obține cele mai bune rezultate, este necesar să alegi un balsam potrivit tipului tău de barbă, având în vedere că există foarte multe astfel de produse cu caracteristici diferite. În cazul în care ai o barbă foarte deasă, va trebui să alegi un balsam mai dens, care să o fixeze și să țină sub control firele rebele. De asemenea, pentru o barbă mai scurtă sau mai puțin deasă, un balsam cu fixare medie este mult mai indicat, întrucât acesta nu doar că va hidrata barba, dar îi va conferi acesteia și un plus de volum. 

Atunci când aplici un astfel de balsam, este necesar ca la început să aplici doar câteva picături, pentru a nu aplatiza barba, și să crești ușor cantitatea, până când ajungi la rezultatele dorite. 

sfaturi pentru ingrijirea barbii

Periază barba

Un alt pas important de îngrijire, pe care nu ar trebui să-l treci cu vederea, este perierea zilnică a bărbii. Făcând acest lucru, vei corecta firele rebele și vei reuși să ai o barbă mai moale. Te poți ocupa de periat seara, înainte de culcare, dar și dimineața, înainte de a aplica uleiul și balsamul de barbă. 

Profită de toate trucurile de mai sus pentru a-ți îngriji barba corespunzător și pentru a-ți menține look-ul fresh cu care erai obișnuit, chiar și în această perioadă. Creează-ți o rutină de îngrijire, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. 

Sursa Foto: Shutterstock 

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d blogeri au apreciat: