În ceea ce privește lectura, anul 2020 este unul care a adus în prim-plan numeroase cărți bune, pe care fiecare dintre noi ar trebui să le citească măcar o dată. De la thrillere psihologice și povești care analizează în profunzime comportamentul uman la istorisiri despre omenire sau memorii care ne pot ajuta să ne găsim inspirația, iată câteva dintre cărțile bestseller ale anului 2020:
Vezi 👉 AICI toate cartile din categoria BESTSELLERS
„Acolo unde cântă racii“, de Delia Owens
Acolo unde cântă racii este o poveste tulburătoare, dar frumoasă, despre modul în care izolarea afectează comportamentul uman, poveste văzută prin ochii unui copil părăsit. Prin modul în care se împletește firul narativ, cititorul devine părtaș la minunile secrete și periculoase ale personajului principal, Kya Clark, numita și Fata Mlaștinii. Povestea are loc într-un orășel liniștit de pe coasta Carolinei de Nord, care este dat peste cap de moartea chipeșului Chase Andrews.
Este interesant de urmărit parcursul personajului principal, Kya, care a supraviețuit singură în natură și care acum trebuie să se confrunte cu zvonurile că ea ar putea fi cea care l-a ucis pe Chase Andrews. Acolo unde cântă racii îmbină povestea tulburătoare a maturizării unei fete părăsite de familie cu o odă adusă naturii și zvonul unei posibile crime.
„Pacienta tăcută“, de Alex Michaelides
Această carte reprezintă un thriller psihologic care, deși ne trece prin câteva capitole înainte ca acțiunea să înceapă să se desfășoare, odată ce rotițele s-au pus în mișcare, povestea devine extrem de captivantă și plină de suspans real.
Pacienta tăcută este un thriller psihologic șocant despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act. Povestea hipnotizantă, care ia întorsături sumbre și scoate la iveală secrete și un jurnal personal, te va face să nu lași cartea din mână până nu afli deznodământul.
„Copilul de nisip“, de Tahar Ben Jelloun
Copilul de nisip este un roman halucinant, a cărui acțiune se petrece în Maroc și care oferă o imagine radicală și critică asupra societății arabe contemporane și legilor islamice. Povestea urmărește încercările unui tată de a contracara consecințele care vin odată cu decizia de a-i lăsa moștenirea fiicei sale. Deja tată a șapte fete, cea de-a opta este crescută ca pe un bărbat, cu drepturile și privilegiile de rigoare. Totuși, pe măsură ce se maturizează, aceasta începe să își exploreze propria identitate sexuală. Totul începe cu dorința ei de a avea copii.
Povestea în sine reprezintă o viziune poetică despre putere, colonialism și identitate de gen în Africa de Nord.
„Minciuni pe canapea“, de Irvin Yalom
Condus de dorința sa de a ajuta și de a încerca tehnici experimentale de psihanaliză în timpul ședințelor de terapie, Ernest Lash inventează o nouă metodă de a-și aborda clienții. Totuși, relația deschisă și onestă pe care o are cu pacienții va duce la rezultate devastatoare cu noua pacientă, Carolyne Leftman. Ernest își deschide sufletul și devine vulnerabil fără să își închipuie că aceasta îl manipulează și vrea să îl distrugă.
Povestea ne dezvăluie, astfel, cât de vulnerabili sunt oamenii, mai ales în fața singurătății și a nevoii de iubire, dar și cât de complexă este natura umană. Acest roman fascinant, captivant și inteligent va emoționa orice cititor, prin deznodământul surprinzător.
👉 AICI gasesti CARTILE scrise de IRVIN YALOM
„Povestea mea“, de Michelle Obama
Povestea mea cuprinde memoriile fostei prime doamne a Americii și îi invită pe cititori să ia parte la experiențele care au format-o și au ajutat-o să devină femeia puternică din ziua de azi, care inspiră pe oricine. Michelle Obama vorbește despre copilăria petrecută în partea de sud a orașului Chicago, absolvirea Universității Princeton și Harvard Law School, cariera de avocat, responsabilitățile de mamă, dar și despre anii petrecuți la Casa Albă.
Cartea este scrisă cu căldură și înțelepciune și oferă o privire în viața intimă a unei femei puternice și sensibile.
„Sapiens. Scurtă istorie a omenirii“, de Yuval Noah Harari
Această carte prezintă o poveste captivantă despre istoria civilizației, de la începuturile speciei și până în modernitate. Autorul abordează cele mai mari probleme ale istoriei, dar și pe ale lumii moderne și îmbină știința cu istoria, pentru a ne povesti cum am ajuns să construim orașe, să creăm legături, să facem negoț și să ne dezvoltăm până în era consumerismului, în care timpul pare că nu ne mai ajunge. Iar pe tot parcursul cărții, Harari se întoarce frecvent la aceeași întrebare: „Oare tot acest progres ne face mai fericiți, ne face viețile mai ușoare?”.
Vezi 👉 AICI oferta noastra de CARTI ISTORICE SI DE ISTORIE
„Curajul de a fi vulnerabil“, de Brene Brown
Brene Brown ne arată cum una dintre cele mai tragice ironii ale vieții moderne este faptul că oamenii ajung să se izoleze unii de ceilalți din cauza acelor sentimente pe care le au în comun: frica de eșec și sentimentul de a nu fi suficient. Mai departe, autoarea face lumină și dezvăluie cum aceste sentimente pot afecta împlinirile pe care le avem în plan personal și profesional, dar și cum ne pot ajuta să devenim mai buni, mai curajoși și să ne găsim un scop.
Fiecare dintre noi ar trebui să citească această carte, indiferent de statutul social, job, realizări sau alte aspecte care ne diferențiază și ne fac unici. Toți devenim mai puternici dacă știm cum să acceptăm faptul că suntem vulnerabili.
Indiferent că vrei să înveți mai multe despre cum vulnerabilitatea te ajută să ai, de fapt, mai multă încredere în forțele proprii, să te pierzi în universul fascinant al unui thriller psihologic sau să afli cum ne-am dezvoltat ca omenire, cu siguranță vei găsi o carte bestseller pe gustul tău.
Sursă foto: Shutterstock
Fara Comentarii