Top 10 cărți de gastronomie care te vor ajuta să gătești ca la restaurant

Cărți gastronomice

În prezent, foarte multe persoane susțin că își doresc să gătească acasă, însă programul zilnic foarte încărcat le oprește din a realiza acest lucru. Totuși, dacă luăm în calcul beneficiile acestei activități, este foarte indicat să ne ajustăm programul astfel încât să transformăm gătitul într-un obicei.

Dacă și tu te numeri printre persoanele care își doresc să gătească acasă, însă lipsa experienței, a timpului sau comoditatea te-au făcut să abandonezi această idee, în cele ce urmează îți explicăm de ce ar trebui să adopți acest obicei și îți oferim toate sfaturile de care ai nevoie pentru ca mâncarea pregătită de tine să fie la fel de bună precum cea de la restaurant. 

Avantajele gătitului acasă 

Gătitul acasă este o activitate care devine tot mai populară în această perioadă în care trebuie să stăm acasă, în special în rândul tinerilor, iar motivele sunt ușor de înțeles. Dacă alegi să-ți prepari hrana în propria bucătărie, vei  avea următoarele avantaje. 

Ai control deplin asupra preparatelor tale

Atunci când comanzi mâncare sau când îți procuri semipreparate din supermarket, nu poți ști cu exactitate cum au fost pregătite respectivele preparate și, de multe ori, acestea nu sunt tocmai pe gustul tău. 

Pentru a fi în control deplin asupra ingredientelor folosite și pentru a te bucura de un preparat pregătit pe gustul tău, poți să-ți gătești mâncarea acasă. Astfel, te vei bucura de hrană sănătoasă, iar fraza „mi-ar fi plăcut să fie puțin mai condimentată” nu se va mai aplica, pentru că tu ești cel care va da gustul mâncării.

Economisești bani

Majoritatea persoanelor cheltuie, în fiecare lună, o sumă însemnată de bani pe mâncare. Deși este necesar să îți asiguri o hrană gustoasă și sănătoasă, ai posibilitatea de a reduce costurile fără a renunța la calitate. Dacă alegi să gătești, vei face economii substanțiale de bani și te vei bucura de preparate delicioase, cu ingrediente atent alese și fără adaosuri sintetice.

Îți ocupi timpul cu o activitate captivantă 

Gătitul nu trebuie privit ca pe o activitate monotonă și consumatoare de timp, ci ca pe o adevărată metodă de a excela, de a experimenta lucruri noi și de a fi mereu mai bun decât erai în ziua anterioară. Poate că la început pieptul de pui nu va fi foarte bine pătruns la interior, iar morcovul din legumele trase la tigaie va fi mai tare decât sparanghelul, însă, pe măsură ce încerci, vei deprinde toate tainele gătitului. După o scurtă perioadă, vei căpăta mai multă încredere în tine și te vei orienta către rețete mai complexe, doar din dorința de a-ți demonstra că ești un bucătar desăvârșit.

Vezi 👉AICI toate ofertele noastre pentru CĂRȚI DE GASTRONOMIE

Cărți de gastronomie

Cărți de gastronomie care te vor ajuta să gătești ca la restaurant

Motivația și ingredientele de calitate sunt elemente necesare pentru a prepara mâncăruri deosebite, însă, pentru a beneficia de direcții clare, vei avea nevoie și de materialele potrivite. Cărțile de gastronomie semnate de bucătari celebri sunt cel mai bun mod de a te asigura că folosești ingredientele potrivite și că adopți tehnicile necesare pentru a realiza mâncăruri demne de restaurantele de lux. În cele ce urmează îți oferim câteva sugestii de cărți de gastronomie, care te vor ajuta enorm să gătești cele mai delicioase preparate. 

Geanina Staicu-Avram – Jamila Cuisine

Perfectă atât pentru bucătarii începători, cât și pentru cei pasionați, cartea Jamila Cuisine aduce laolaltă o mare varietate de rețete care pot fi puse în practică de oricine. Mâncărurile prezentate în carte sunt pentru toate gusturile, iar dacă o cumperi, vei găsi foarte multe feluri pe care vei vrea să le încerci. 

 Vezi aici ▶️ Jamila Cuisine

Florin Dumitrescu – Românește. Punct și de la capăt

Această carte este scrisă de celebrul Chef Florin Dumitrescu și reprezintă un cumul de rețete românești, adaptate la vremurile moderne. Împărțită în patru capitole – Aperitive, Ciorbe, Feluri principale și Deserturi, Românește. Punct și de la capăt este prima carte scrisă de un autor român care este semnată de un bucătar cu 3 stele Michelin. 

 Vezi aici ▶️ Românește. Punct și de la capăt

Jamie Oliver – 5 ingrediente. Mese rapide & ușoare 

5 ingrediente. Mese rapide & ușoare este o carte perfectă pentru persoanele care își doresc rețete de mâncare ce pot fi preparate în maximum 30 de minute. Pentru toate preparatele din carte este nevoie de grupuri de câte 5 ingrediente, astfel încât orice novice să poată prepara mâncăruri extraordinare. 

Vezi aici ▶️ 5 ingrediente. Mese rapide & ușoare

Georgeanne Brennan – Salate. O rețetă pentru fiecare zi din an

Destinată amatorilor de salate și nu numai, această carte îți oferă o mare varietate de rețete de salate, potrivite pentru fiecare zi din an, astfel încât să folosești ingrediente proaspete, de sezon. 

 Vezi aici ▶️ Salate. O rețetă pentru fiecare zi din an

Sanda Marin – Carte de bucate

Deși conține feluri de mâncare mai complexe, rețetele din cartea Sandei Marin sunt excelent de bine detaliate, astfel încât oricine le poate duce la îndeplinire cu succes, fără a fi nevoie să improvizeze din lipsă de informații. 

 Vezi aici ▶️ Carte de Bucate

Laura Adamache – Yummy! 300 de rețete pentru bebeluși și copii

Această carte îți va pune la dispoziție o serie de rețete destinate exclusiv copiilor, grupate pe vârste și pe tipul preparatelor. Felurile prezentate te vor ajuta să gătești mâncare sănătoasă și gustoasă pentru cei mici, pe care aceștia o vor îndrăgi. 

Vezi aici ▶️ Yummy! 300 de rețete pentru bebeluși și copii

rețete pentru bebeluși și copii

Jamie Oliver – Super food pentru toată familia

Rețetele din această carte sunt unele clasice, potrivite pentru întreaga familie, care au fost regândite de celebrul bucătar britanic, astfel încât să reprezinte o sursă gustoasă și sănătoasă de hrană. Toate felurile de mâncare preparate au sub 600 de calorii, iar autorul promite că îți vor oferi o masă hrănitoare și că te vor ajuta să-ți ții greutatea sub control. 

Vezi aici ▶️ Super food pentru toată familia

Cartea regală de bucate 

Titlul acestei publicații nu este unul metaforic, întrucât această carte este oferită de Principesa Margareta a României și conține rețete pregătite de-a lungul anilor la Casa Regală, servite la diferite ospețe și banchete regale, dar și preparate preferate de membrii Casei Regale. 

 Vezi aici ▶️ Cartea regală de bucate

Williams Sonoma – Rețete vegetariene 

Fie că ești vegetarian, că ții post, fie că vrei să încerci feluri de mâncare mai light, această carte de rețete îți va oferi toate cunoștințele necesare pentru a realiza preparate extrem de savuroase și de sănătoase. Cu peste 200 de rețete, cartea îți oferă foarte multe opțiuni de feluri de mâncare, de la aperitive, supe, tocănițe și până la soteuri și sosuri de paste. 

 Vezi aici ▶️ Rețete vegetariene

Nana Boerescu – Deliciul absolut. Carte de bucate cu multă ciocolată 

Dacă ești îndrăgostit de ciocolată și consideri că acest ingredient și-ar găsi locul și în alte preparate decât în deserturi, această carte este potrivită pentru tine. În ea vei găsi diferite rețete de pește, vânat sau de porc, care se prepară cu ciocolată. 

Vezi aici ▶️ Deliciul absolut. Carte de bucate cu multă ciocolată

rețete vegetariene

Sfaturi pentru bucătarii începători

Dacă ai decis că vrei să începi să-ți prepari singur mâncarea și ai ales deja o carte de bucate pe placul tău, mai rămâne doar să-ți utilezi bucătăria și frigiderul cu toate lucrurile necesare. De aceea, nu ar trebui să-ți lipsească din casă: 

  • Ingrediente perisabile și neperisabile – pe lângă ingredientele specifice unui fel de mâncare, este necesar să ai în casă și produse precum: paste, ulei, sare, făină, fasole, cartofi, mălai, sos de roșii, oțet balsamic. Cu toate că nu le vei folosi de fiecare dată, acestea vor fi deosebit de utile în bucătărie;
  • Ustensile de bucătărie – deși, pentru început, nu vei avea nevoie de accesorii folosite în bucătăriile profesionale, există câteva ustensile de care nu te poți lipsi. Printre acestea se numără: cuțite, tocătoare, răzătoare, tigăi, presă pentru piure, mojar, tel, spatule, strecurătoare, râșniță pentru piper, boluri, oale și tăvi de copt.

Descoperă-ți talentele culinare și începe să prepari diferite feluri de mâncare în propria ta bucătărie. În scurt timp îți vei da seama că această activitate este una deosebit de captivantă și că vei reuși să prepari mâncăruri deosebite, comparabile cu cele din restaurantele de lux. 

Sursa Foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d blogeri au apreciat: