Un balcon închis se poate transforma într-o încăpere în sine, indiferent dacă este unul mare sau, din contră, de dimensiuni mai mici. Chiar dacă, pe moment, îl vezi doar ca pe un spațiu de depozitare, cu puțină imaginație, ai putea să îi descoperi beneficiile atât pentru relaxare, cât și pentru a aranja eficient lucrurile care nu au loc în casă.
Fie că îl amenajezi în același stil cu al întregii locuințe, fie îi găsești unul mai diferit, balconul închis va fi o reală investiție. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva sfaturi și idei pe care să le iei în considerare înainte de amenajare, atât pentru balconul din apartament, cât și pentru cel de la casă.
➤ Idei amenajare balcon închis în funcție de mărime
- Amenajare balcon mic închis
- Amenajare balcon mare închis
- Amenajare balcon îngust închis
- Amenajare balcon lung închis
➤Amenajare balcon în funcție de locuință
- Balcon de casă
- Balcon de bloc
➤Balcon amenajat cu bun-gust în funcție de poziționare
- Balcon în prelungirea bucătăriei
- Balcon în prelungirea livingului
- Balcon în prelungirea dormitorului
➤Alte sfaturi de care să ții cont în amenajarea balconului închis
- Alegerea mobilierului
- Materiale de izolație pentru un balcon închis
- Idei depozitare balcon
Idei amenajare balcon închis în funcție de mărime
Balconul închis poate fi amenajat mai ușor decât unul deschis, în special când știi cum anume vrei să arate și ce materiale vrei să folosești pentru închiderea lui. În plus, vei observa că nu se va mai strânge praful și vei rămâne fără griji dacă afară plouă, pentru că nu se vor uda mobilierul și celelalte lucruri. Cu toate acestea, dimensiunea balconului te provoacă să ai limitări în amenajare, de aceea este important să pornești cu ideile din acest punct.


Amenajare balcon mic închis
Un balcon mic amenajat este o adevărată provocare, fie el deschis sau închis. Atunci când îl închizi, ai senzația că ești limitat din anumite puncte de vedere. Totuși, te poți bucura de un spațiu ideal, prin aplicarea unor variante la îndemână.
Alege un mobilier făcut pe comandă, dacă îți dorești un spațiu unde să adăpostești obiectele și electrocasnicele care nu mai au loc în casă. Mai poți și să te gândești la varianta de a pune corpurile pe pereți sau să achiziționezi câteva rafturi. Nu trebuie să exagerezi, pentru a nu avea un spațiu prea încărcat. Ferește-te de decorațiunile care nu aduc valoare, cum ar fi tablourile, dacă utilizezi balconul pe post de o a doua bucătărie.

Amenajare balcon mare închis
Un spațiu de mari dimensiuni reprezintă și oportunități mai mari de amenajare. La fel se poate întâmpla și în cazul unui balcon mare. Înainte de asta, gândește-te la ce vrei să îl folosești, fiindcă, deși este mare, vei avea tendința să îl aglomerezi inutil.
Dacă lucrezi mai mult de acasă, îl poți transforma cu usurinta intr-un birou, dar și într-un spațiu de relaxare. Într-o parte poți aduce tot echipamentul necesar pentru muncă (scaun și birou), iar ca să ai un spațiu creativ, așază câteva rafturi cu flori.
În partea cealaltă, poți opta pentru o măsuță de cafea și două scaune, pentru a te relaxa după o zi plină. De asemenea, îl poți transforma într-un colț de citit, printr-un balansoar sau o canapea, iar pentru un aer boem, să păstrezi o zonă doar pentru flori.

Amenajare balcon îngust închis
Amenajarea unui balcon îngust este la fel de provocatoare precum cea a unui balcon mic. Trebuie să fii foarte atent la poziționarea elementelor pentru că, de cele mai multe ori, nu se vor potrivi în spațiul pe care îl ai. Într-un balcon îngust nu prea ai opțiuni nelimitate. Poți doar să gândești un mobilier la comandă, care să se potrivească exact locului.
În cazul în care ai balconul îngust în prelungirea bucătăriei, optează pentru un dulap cu rafturi sau doar pentru câteva rafturi. Nu așeza obiecte în dreptul ferestrelor, fiindcă nu vei avea lumină suficientă, iar spațiul va deveni și mai îngust. Pentru ca totul să prindă și o pată de culoare, dar fără senzația de spațiu încărcat, poți alege un covor care să se potrivească dimensiunii balconului.
👉Descoperă o gamă largă de covoare si textile care s-ar potrivi de minune.

Amenajare balcon lung închis
Un balcon lung închis, care se întinde pe partea de bucătărie și/sau de dormitor, te va ajuta să obții o încăpere în sine. În partea bucătăriei, poți să îl transformi într-un mini bar, pentru mesele mai speciale, iar dacă se află în continuarea dormitorului, ar putea fi un loc pentru citit sau o mini seră.
Axează-te pe un anumit stil, ca să nu pară că sunt două părți diferite. Dacă mergi pe varianta unui bar modern, atunci amenajează și celălalt colț în același stil, chiar dacă are detalii diferite.

Amenajare balcon în funcție de locuință
Un criteriu foarte important care ține de amenajarea balconului este și tipul de locuință, adică la bloc sau la casă. Dacă la bloc ești limitat de un spațiu fix, la casă, ai posibilitatea să alegi diferite idei de amenajare.
Balcon de casă
Balcoanele de la casă sunt mai avantajoase, când ești în căutarea unor sfaturi de amenajare balcon închis. Ele sunt gândite în așa fel încât să răspundă dorințelor și preferințelor locatarilor, fiind proiectate în funcție de acestea. Practic, vei avea un loc așa cum ți-l dorești, pentru a-l amenaja.
Bineînțeles, trebuie amenajat în funcție de stilul întregii locuințe, dar și al curții, pentru a nu fi un element diferit din peisaj. Caută mai multe modele de balcon la casă, înainte de a te apuca de treabă.
Pentru balcoanele mari de la etaj, care se întind pe două dormitoare, odată ce le închizi, ai un spațiu asigurat pentru mai multe opțiuni. Pot fi asemenea unei terase, cu mobilier specific și balansoar, dar se pot transforma și într-o adevărată grădină, dacă alegi ghivece atârnate sau simple, într-un design aparte, pentru plantele mai mari. Nota de rezistență va fi reprezentată de lumini, așa că nu uita de ele, chiar și pentru o casă cu balcon acoperit.
👉Inspiră-te din produsele noastre de iluminat si electrice și alege ce ți se potrivește cel mai bine!

Balcon de bloc
În agitația orașului și în munca perpetuă, balconul se poate transforma în locul de relaxare; de aceea, este indicat să fie închis. Există mai multe opțiuni să îi vezi utilitatea, de la a-l transforma în loc de depozitare organizat, pentru electrocasnicele care nu mai au loc în bucătărie, până la a deveni un spațiu de relaxare.
În funcție de mărimea lui, îi poți oferi o dublă utilizare. Dacă este mai mare, atunci poți să găsești mobilier care să fie destinat obiectelor de bucătărie, iar în celălalt colț, o măsuță pliabilă, pentru masa în familie sau pentru zona de lucru.

Balcon amenajat cu bun-gust în funcție de poziționare
Locul balconului influențează și felul în care îți dorești să îl amenajezi. Când este închis, cu atât mai mult. El poate fi folosit ca o prelungire a încăperii și poate deveni un spațiu pe care să îl folosești în mod practic, mai ales când ai o casă sau un apartament mai mic. Prin câteva idei care te vor avantaja, îi poți vedea utilitatea, cât și designul plăcut.

Balcon în prelungirea bucătăriei
Orice balcon aflat în prelungirea bucătăriei va fi transformat într-un loc de ajutor în a depozita tot ce pare că nu are loc, de la mobilier până la electrocasnice. Nu e nimic mai adevărat, însă trebuie să o faci cu gust, chiar dacă îl vezi ca pe o a doua bucătărie.
Poți alege o mobilă de balcon în același model și în nuanțe asemănătoare celei din bucătărie sau poți să gândești ceva diferit. Spre exemplu, poți muta aragazul, chiuveta sau frigiderul și să fie un spațiu special pentru gătit, iar în bucătărie să fie locul pentru luat masa. O altă variantă ar fi să muți un corp de mobilier și să așezi toate electrocasnicele pe care le folosești mai puțin, ca să aerisești bucătăria.
Mai există opțiunea de a deveni spațiul de luat masa, decorat strict pentru această utilitate. Ai posibilitatea să alegi și o masă cu scaune pliante, pentru a economisi spațiu, însă, dacă vrei să fie destinat doar meselor în familie, atunci alege o variantă sigură (spre exemplu, o masă și scaune din lemn).


Balcon în prelungirea livingului
Dacă ești tipul de persoană căreia îi place să aibă, în serile de weekend, familia și prietenii aproape, la cina, înainte de a face invitațiile, cu siguranță te gândești la cum o să se relaxeze fiecare. Iar în cazul în care te bucuri de un balcon închis, acesta poate fi soluția perfectă pentru armonia serilor împreună.
Balconul închis în prelungirea livingului trebuie amenajat ca un spațiu de socializare, fără a fi încărcat cu mobilier. În acest sens, ia în calcul să alegi o masă micuță și o canapea, alături de câteva fotolii. De asemenea, optează pentru surse de iluminare care să întregească atmosfera.



Balcon în prelungirea dormitorului
La fel precum în cazul livingului, balconul aflat în prelungirea dormitorului este pentru relaxare. De data aceasta, pentru relaxarea proprie, adică strict cât să îți facă ție plăcere să petreci serile în acest decor. Aici, poți alege un mobilier pentru balcon, cum ar fi un dulăpior pentru a ține cărțile, sau poți opta pentru un spațiu și mai personalizat, cu rafturi pe un perete întreg, pentru o mini bibliotecă. Alături, se potrivește cel mai bine un fotoliu pentru citit.
De asemenea, balconul aflat în prelungirea dormitorului se poate transforma în loc de joacă, pentru familiile cu mai mulți copii. Toate jucăriile pot fi strânse într-un singur loc, organizat. Astfel, cei mici au un spațiu doar al lor, unde se pot juca și distra. Când lucrurile încep să se împrăștie și să se creeze dezordine, puteți face împreună o curatenie rapida in balcon.
Tot pentru copii, dar și pentru adulți, aici poate fi amplasată o saltea de mici dimensiuni, pentru desene sau pentru un film seara, înainte de somn. Dacă balconul e izolat corespunzător, poți face asta indiferent de anotimp.
👉Vezi oferta noastră de mobilier si saltele pentru toate preferințele și încăperile.


Alte sfaturi de care să ții cont în amenajarea balconului închis
Amenajarea balconului este un adevărat efort, pentru că o faci în funcție de dimensiunea lui, mai ales pentru cel de la bloc. De la bun început, trebuie să ai un plan bine stabilit, să nu fii nevoit să renovezi balconul după o perioadă de timp. În cazul în care ai în minte o amenajare după tipuri de balcon, ia în calcul și următoarele:
Alegerea mobilierului
Mobilierul balconului se va alege în funcție de utilitate și de funcționalitate. Ca să nu fie doar un spațiu care să te ajute să scapi de obiectele nefolositoare, alege mobilierul în funcție de stilul întregii locuințe.
Indicat ar fi, de îndată ce te decizi să îți amenajezi balconul închis, să alegi mobilier la comandă, pentru a transforma spațiul într-o altă încăpere pentru locuința ta. Alege piese rezistente și nu soluții ieftine închidere balcon, pentru rezultate cât mai durabile.


Materiale de izolație pentru un balcon închis
Odată ce îți închizi balconul și îl amenajezi, te gândești la utilizarea lui în fiecare anotimp. Așadar, dacă l-ai transformat în bucătărie sau în loc de relaxare, atunci trebuie să fie izolat și finisat adecvat. Izolația termică va aduce atât confortul, cât și o temperatură constantă, fără costuri ridicate.
Cele mai bune materiale pentru izolația termică a balconului închis, pentru podea și pereți, sunt vata minerală și polistirenul expandat, dar și cel extrudat.
Idei depozitare balcon
Majoritatea persoanelor văd balconul închis ca pe un spațiu de depozitare. Dacă doar așa îi vezi utilitatea, atunci alege idei depozitare balcon cât mai creative. Poți opta pentru rafturi pentru depozitarea proviziilor de iarnă sau pentru un set de mobilier special pentru depozitare.
Folosește draperii opace sau jaluzele care nu permit pătrunderea luminii, pentru ca aceasta să nu afecteze alimentele depozitate.
Pe lângă utilitatea pe care o oferă, este important ca un balcon închis să fie amenajat după personalitatea locatarilor. Prin câteva idei simple, dar cu impact, acesta se poate transforma într-o încăpere în sine.
Sursa foto: Shutterstock.com
Fara Comentarii