Sfaturi practice și idei pentru amenajarea terasei

idei pentru amenajarea terasei

Fie că este vorba de o terasă spațioasă ori de una de mici dimensiuni, un spațiu în care ne putem relaxa afară este tot ce avem nevoie ca să uităm de grijile cotidiene și de situația în care ne aflăm.

Temperaturile ridicate din ultima perioadă ne-au făcut pe mulți dintre noi să visăm la plimbările prin parc sau la ieșirile cu prietenii în oraș. Chiar dacă, în curând, toate aceste lucruri nu vor mai fi doar un vis și ne vom putea bucura de ele, distanțarea socială rămâne un element cheie pentru a învinge pandemia.

Așa că terasa de acasă este un loc sigur în care ne putem bucura de soare și de vremea caldă. Dacă dispui de una, nu ezita să o amenajezi, pentru a o transforma într-un loc și mai confortabil.

Iată câteva idei, numai bune de pus în practică, pentru amenajarea terasei:

Alege piesele de mobilier potrivite

piese de mobilier pentru terasa

Atunci când îți amenajezi terasa trebuie să ai în vedere cum o să fie aceasta: acoperită sau nu.

Dacă ai o terasă descoperită, trebuie să alegi piesele de mobilier adecvate, astfel încât ele să reziste, fie că e soare sau ploaie. În acest caz, lemnul mobilierului trebuie să fie tratat, pentru ca ploaia sau razele soarelui să nu-l afecteze.

Ideale sunt piesele de mobilier pentru grădină din ratan, plastic sau fier, pentru că aceste materiale se usucă rapid. Mai mult decât atât, poți înfrumuseța locul cu măsuțe și scaune de grădină care se pot plia. Pe lângă faptul că le poți strânge ușor, în cazul în care plouă, acestea sunt și simplu de depozitat. În plus, acestea sunt perfecte și pentru o terasă sau un balcon de mici dimensiuni, pentru că nu ocupă prea mult spațiu și le poți muta cu ușurință dintr-un colț în altul.

De asemenea, dacă îți place să te relaxezi la soare și să te bucuri de căldură, un șezlong confortabil este tot ce ai nevoie.

Vezi 👉 AICI oferta noastră de SETURI DE MOBILIER PENTRU GRĂDINĂ 

În cazul teraselor acoperite cu umbrele și pavilioane pentru grădină, lucrurile sunt mai ușoare. Poți amplasa pe terasă o canapea confortabilă, perne decorative, dar și fotolii din plexiglas.

Vezi 👉AICI oferta noastră de UMBRELE ȘI PAVILIOANE PENTRU GRĂDINĂ  

Înfrumusețează terasa cu flori 

Atunci când ne gândim la spațiile exterioare, florile sunt elemente care se regăsesc întotdeauna în peisaj. Poți decora balconul sau terasa cu ghivece cu flori poziționate pe diferite suporturi din lemn sau metal. Pentru un balcon de mici dimensiuni, ideală este decorarea pe verticală – ghivecele amplasate pe perete, pentru a crea senzația de spațiu.

Vezi 👉AICI selecția noastră de GHIVECE ȘI SUPORTURI 

Atunci când alegi să-ți decorezi balconul sau terasa cu flori, ia în considerare și orientarea spațială a acestor zone, dacă beneficiază de soare pe tot parcursul zilei sau doar câteva ore. În felul acesta o să știi cât de des trebuie să uzi plantele, pentru ca ele să se poate dezvolta armonios.

Amenajează un spațiu pentru grătar

Dacă te bucuri de o curte spațioasă, amenajarea unui loc pentru grătar, lângă terasă, este o idee care sigur îți va plăcea. Poți lua în considerarea construirea unui astfel de grătar sau, mult mai simplu, poți achiziționa unul. Grătarul cu gaz este o opțiune potrivită pentru cei care își doresc să prepare alimentele repede și nu își vor să aibă de-a face cu fumul.

Vezi 👉 AICI Grătar cu gaz Vaggan 

Grătarul pe cărbuni este o altă opțiune de luat în considerare, chiar dacă necesită mai multă atenție. Carnea preparată pe acesta capătă o crustă apetisantă și, în plus, este și puțin afumată, iar acest lucru îi dă un gust deosebit.

Vezi 👉 AICI Grătar pe cărbuni Vaggan

Pune accent pe iluminatul exterior

corpuri de iluminat exterior

Iluminatul terasei este un lucru esențial, întrucât acesta trebuie să asigure suficientă lumină ca să te poți descurca, de exemplu, atunci când iei cina afară seara.

Pe lângă faptul că sunt practice, corpurile de iluminat sunt și obiecte de design care pot transforma terasa ta dintr-un spațiu fără farmec, într-un loc prietenos și confortabil. De exemplu, ia în calcul ghirlandele luminoase, pentru că sunt ideale pentru terasă sau balcon. Cu ajutorul lor creezi o atmosferă plăcută și relaxantă, ideală pentru serile petrecute alături de cei dragi.

Vezi 👉 AICI selecția noastră de CORPURI DE ILUMINAT PENTRU EXTERIOR 

Dacă vrei să te simți în fiecare zi ca în vacanță, să te relaxezi și să te bucuri de vremea frumoasă, terasa de acasă este locul perfect în care poți face toate aceste lucruri. Alege pentru amenajarea sa piesele de mobilier potrivite, rezistente la intemperii, decorațiuni și nu uita de ghivecele cu flori care au rolul de a completa decorul. Pentru o atmosferă specială, înfrumusețează locul cu ghirlande luminoase și felinare. Cu puțină inspirație, cu siguranță terasa ta se va transforma într-un loc plăcut, care să servească nevoilor familiei tale.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d blogeri au apreciat: