Sfaturi pentru alegerea bradului de Crăciun – cum îl integrezi în locuință

alegerea bradului de Craciun

Bradul este unul dintre simbolurile Crăciunului, iar decorarea lui este un moment festiv de care, de regulă, membrii familiei se bucură. Însă, înainte de a agăţa, pe ramurile sale, globuri, beteală şi instalaţia luminoasă, este esenţial să găsești bradul care se potriveşte perfect în designul locuinţei tale.

Așadar, este din nou acea perioadă a anului când ies la iveală tradițiile familiei – una dintre ele fiind împodobirea bradului – și noi obiceiuri capătă contur. Nu lăsa, însă, bucuria sărbătorilor de iarnă să fie umbrită de o planificare proastă a momentului decorării bradului ori de unele alegeri neinspirate.

Integrarea bradului în casă, mai ales dacă spațiul locuibil este mic sau tocmai te-ai mutat, este o provocare, însă rezultatul poate aduce satisfacții grozave.

Vezi 👉 AICI oferta noastra de OBIECTE DECORATIVE

Alege locul potrivit din cameră

Înainte de a merge să cumperi bradul de Crăciun, este important să stabilești locul din cameră unde acesta va fi amplasat. Încearcă să eviți locurile din apropierea unor surse de căldură (radiatoare, calorifere, șeminee, televizoare) și identifică zonele unde „traficul“ este redus, pentru a preveni loviturile accidentale și eventualele probleme de siguranță (mai ales dacă în casă locuiesc copii sau animale de companie). Totodată, este important să măsori spațiul disponibil, astfel încât bradul pe care îl vei lua să se potrivească perfect în locul liber. De aceea, este esențial să măsori lungimea, lățimea și înălțimea spațiului respectiv.

Dacă locuiești într-un apartament mic sau într-o casă mai puțin spațioasă, trebuie să decizi ce obiecte de mobilier vor fi mutate pentru a face loc bradului. Te poți lipsi de măsuța de cafea sau de lampa de veghe pentru a face loc copacului festiv? Dacă răspunsul la această întrebare este negativ, soluția ideală este să alegi fie un brad de dimensiuni mai mici, fie să cauți un alt loc în cameră sau chiar o altă încăpere în care să îl amplasezi.

Un alt aspect pe care ar fi bine să îl iei în considerare este alegerea camerei. Este bine să optezi pentru una dintre încăperile în care prezența bradului de Crăciun va fi observată mai mult și astfel, toți membrii familiei să se poată bucura de el.

Alege bradul în funcție de nevoile familiei

Fiecare specie este diferită, de aceea, când alegi pomul de Crăciun, trebuie să optezi pentru cel care se integrează cel mai bine în designul camerei și care se pliază cel mai bine pe nevoile familiei tale. De pildă, dacă ai copii, ai putea să găsești potriviți pinii sau brazii cu ace moi. În schimb, molizii au ace ascuțite și te pot răni dacă pășești pe ele. Nu în ultimul rând, poți alege un brad artificial, care este mai rezistent, nefiind afectat de căldura din cameră, și pe care să îl poți folosi și în anii următori.

De asemenea, atunci când alegi un brad de Crăciun, trebuie să ții cont de forma și culoarea acestuia. Unii copaci au culoarea verde închis, în timp ce alții au nuanțe de gri sau alb. Unii au ramurile bogate și dese, în timp ce alții au crengile răsfirate. Un aspect important pe care ar fi bine să îl ai în vedere este faptul că, atunci când un brad este foarte bogat în lipsa ornamentelor, s-ar putea dovedi dificil să îl împodobești. Un copac cu spații între ramuri și tulpini puternice – care pot susține greutatea ornamentelor – este alegerea cea mai potrivită.

decoratiuni de Craciun

Protejează podeaua

Decorarea bradului de Crăciun nu se limitează doar la beteala și globurile pe care le agăți pe ramuri, ci implică tot spațiul din jurul său. Astfel, copacul trebuie pus într-un suport special pentru a avea stabilitate, iar un covoraș în jurul lui va ascunde trunchiul, lăsând la vedere doar ramurile bogate. Alegerea unui covoraș pentru bradul de Crăciun este un pas important nu doar din motive de design, ci și pentru a proteja podeaua. În plus, dacă în locul în care vrei să amplasezi bradul ai, în mod obișnuit, un covor cu fibre groase, acesta poate fi deteriorat din cauza greutății copacului, iar acele care vor cădea din el pot fi greu de extras ulterior. Pentru protejarea podelei, dar și a textilelor pe care le folosești în mod obișnuit în cameră, este esențial să acoperi suprafața din jurul bradului cu un covoraș special.

👉 AICI gasești mai multe modele de COVOARE

Decorează într-un mod inedit

Deși nu există o formulă de succes o decorării bradului de Crăciun, sunt câteva elemente care garantează reușita. De pildă, instalația luminoasă este de nelipsit în copacul festiv. Cu becuri colorate sau monocromă, cu forme clasice, de stele sau lumânări, cu opțiuni muzicale sau fără – instalația luminoasă este un element important în designul bradului de Crăciun. De asemenea, globurile sunt obiectele de decor care împodobesc cel mai frumos ramurile, iar beteala sau ghirlandele aduc un plus de culoare.

decoratiuni pentru bradul de Craciun

Sunt câteva nuanțe preferate pentru decorarea bradului de Crăciun, pentru a crea un contrast plăcut privirii. Decorațiunile roșii, argintii și aurii sunt preferate de cei mai mulți oameni pentru împodobirea bradului festiv. Cu toate acestea, specialiștii în decorațiuni susțin că, anul acesta, trendul este un brad cât mai bogat în decorațiuni de toate formele și toate culorile.

Dacă preferi în continuare simplitatea, alege decorațiuni în două culori. Pentru a face momentul împodobirii special, poți crea, împreună cu copiii, decorațiuni inedite, folosind obiecte pe care le ai prin casă și cărora nu le mai găsești utilitatea. Becurile nefuncționale se pot transforma în globuri colorate, iar desenele eșuate ale copiilor pot reprezenta baza unei ghirlande grozave.

Decorarea brazilor de Crăciun nu este un obicei recent, ci unul cu tradiție. Inițial, pomii de Crăciun erau decorați cu fructe, în special cu mere. Mai târziu, oamenii au început să folosească lumânări, iar din 1895, se folosesc instalații electrice.

👉 AICI gasesti o gama variata de SURSE DE ILUMINAT

Bradul de Crăciun este un element esențial pentru a marca sărbătoarea iernii, de aceea, alegerea și decorarea lui trebuie să fie un proces planificat cu atenție și pus în aplicare cu plăcere. Implică în această activitate toată familia și vei reuși să creezi amintiri de neuitat.

Sursă foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d