Îngrijire personală: cum te poți epila eficient acasă și cum să-ți îngrijești părul în stil profesionist

epilatul acasa

Ritualurile de îngrijire personală joacă un rol important în viața unei femei. Chiar și atunci când nu ieșim din casă, avem câteva tabieturi pe care le respectăm, iar unul aflat în primele locuri ale listei este epilatul. Cum vizitele la salon nu sunt permise perioada aceasta, este nevoie să găsim alternative pe care le putem aplica la domiciliu. Iată în continuare câteva sugestii pe care le putem testa. 

Epilatul cu ceara și cel cu zahăr

Chiar dacă epilarea cu ceară poate fi mai rapidă atunci când este făcută la salon, ea poate fi încercată și acasă, mai ales că este o tehnică eficientă. Dacă pielea este sensibilă la căldură, poți folosi benzile de ceară rece. În caz contrar, poți utiliza ceara încălzită. Este important să știi că, pentru a obține rezultate ușor, ceara trebuie aplicată în sensul creșterii firelor de păr și, atunci când se răcește, ea trebuie îndepărtată cu mișcări rapide în sens invers. 

De asemenea, poți înlocui ceara clasică folosind un procedeu vechi: epilarea cu zahăr. Aceasta presupune ca în loc de ceară să se folosească un amestec de zahăr și zeamă de lămâie, care se pune pe foc până când dă în clocot. După fierbere, amestecul este lăsat să se răcească într-un borcan de sticlă, timp de aproximativ 20 de minute. Când ajunge la o temperatură potrivită pielii, cu ajutorul unei spatule, acest amestec se aplică în zonele dorite, apoi este îndepărtat în sens invers creșterii firelor de păr.

Aparatul de epilat

epilator

Este una dintre cele mai la îndemână metode pe care le putem încerca acasă. Despre eficiența aparatelor de epilat s-a vorbit destul de mult de-a lungul timpului, iar partea bună este că, de la an la an, gama acestor tipuri de produse se îmbunătățește. Multe femei, atunci când află de epilatoare, se întreabă „cât de dureroasă este această metodă?”, iar răspunsul poate fi „depinde”. Există câteva trucuri pe care le putem folosi înainte de epilare, astfel încât procesul să fie nedureros. De exemplu, poți pregăti pielea printr-un duș cald, care să deschidă porii și astfel firul să poate fi smuls ușor. În plus, pentru a putea îndepărta firele de sub piele, recomandat este să folosești și un scrub, o cremă abrazivă. Un alt truc este să ții epilatorul la 90 de grade sau perpendicular pe suprafața pielii, deoarece astfel, firele sunt îndepărtate eficient. Un alt truc știut este că epilarea devine nedureroasă dacă folosești aparatul în mod regulat, fără să mai folosești aparatele de ras, astfel, rădăcina este subțiată și, cu timpul, firele vor crește mai lent.

De asemenea, pe site-ul nostru găsești o serie de modele de epilatoare performante, care vin dotate cu accesorii menite să pregătească pielea, astfel încât durerea să fie mult estompată față de modelele simple. Vezi AICI ▶️ toate ofertele APARATE DE EPILAT. 

De exemplu, epilatorul Satinelle Prestige de la Philips conține șapte accesorii, printre care:

  • o perie de exfoliere; 
  • un cap special pentru masaj; 
  • discul rotativ unic pentru pedichiură călcâie, degete;
  • cap de tundere şi pieptene pentru zona inghinală, pentru a tunde şi a contura zonele intime cu mai mult confort;
  • un mini accesoriu pentru curățare facială cu tehnologie rotativă, care ajută la îndepărtarea firelor de păr nedorite de la nivelul feței. 

Pentru a te bucura de o experiență cât mai plăcută, poți folosi acest epilator și în timpul dușului, deoarece este rezistent la apă și este conceput cu un maner anti-alunecare, astfel încât devine ușor de manevrat. În plus, LED-ul Opti-light cu care este dotat epilatorul te ajută să detectezi și să îndepărtezi inclusiv cele mai dificile fire. Vezi AICI ▶️ Epilator Satinelle Prestige Philips.

Un alt model eficient care oferă o experiență a epilatului fără durere este setul de Wet and Dry Sistem de la Braun, care vine accesorizat cu:

  • o perie pentru exfoliere delicată, ideală pentru tratamentul zonelor mai sensibile ale corpului;
  • o periei pentru exfoliere profundă care funcționează de șase ori mai eficient față de simpla exfoliere manuală;
  • un cap de masaj profund de la Braun, care stimulează circulația sângelui pentru a îmbunătăți aspectul pielii.

Aparatul de epilat de la Braun, dar și cel de la Philips, pot fi utilizate și în cadă sau duș.

Epilarea cu IPL realizată acasă

epilator IPL

Fotoepilarea sau epilarea cu IPL (lumini intens pulsate) este cea mai nouă metodă de îndepărtare a părului nedorit. Rezultatele sunt durabile și, mai nou, pot fi obținute și acasă, nu doar în saloanele de cosmetică. Cu ajutorul luminii intens pulsate, foliculii de păr sunt deteriorați în mod selectiv, fără ca țesuturile din jur să fie afectate. Rezultatele pot dura până la opt săptămâni și este o metodă recomandată mai ales pentru zona inghinală, deoarece reduce cu până la 92% creșterea părului și suprimă rădăcina firului de păr. Conform specialiștilor, metoda IPL este una noninvazivă, fiind folosită chiar și de medicii esteticieni în tratarea acneei sau a  leziunilor vasculare. Vezi AICI ▶️ Epilator IPL Silk Expert Braun.

Îngrijirea părului – cum aduci salonul la tine acasă

Pentru că tot am vorbit despre părul nedorit, putem să acordăm atenție și celui de care suntem mândre. O altă rutină care ne-ar putea face să ne simțim bine perioada aceasta și care nu trebuie neglijată este îngrijirea părului. Timpul petrecut în casă are și un avantaj: podoaba noastră capilară este mai protejată, nefiind expusă factorilor exteriori: soare, raze UV, vânt, praf.

De aceea, poți profita de timpul petrecut acasă, aplicând câteva trucuri de îngrijire sau învățând din tutorialele simple de pe Youtube cum să îți creezi coafuri lejere potrivite tunsorii tale, tipului tău de păr sau în funcție de forma feței. Iată în continuare câteva idei pe care le poți folosi rapid:

  • Acordă atenție modului în care îți speli părul. Recomandat este să folosești produse din aceeași gamă și, de asemenea, masca pentru păr nu trebuie să lipsească din trusa ta; 
  • Săptămânal, creează-ți o rutină de îngrijire a părului. Poți să-ți faci chiar tu o mască hrănitoare pentru păr. Amestecă într-un bol un ou, o lingură de miere, o lingură de ulei de măsline încălzit, aplică amestecul cu o oră înainte de duș și acoperă părul cu o cască de unică folosință. După spălare, vei vedea că firul este mult mai strălucitor, moale și hidratat; 
  • Pentru a obține mai mult volum și bucle naturale, îți poți usca părul ținând capul în jos și aducându-l de jos în sus, cu ajutorul palmei și degetelor. De asemenea, eficiente sunt și uscătoarele care au difuzor și care sunt recomandate persoanele cu păr ondulat sau creț;
  • Alcătuiește propriul kit de coafat la domiciliu: un pieptene cu dinți rari, o perie calitativă cu peri naturali, un pieptene pentru tapat, o perie rotativă, ondulator, placă pentru îndreptat părul, agrafe, spumă, ceară sau fixativ sunt câteva dintre „ustensilele” care îți pot fi de mare ajutor atunci când vrei să îți creezi câteva bucle lejere sau dacă vrei să dai un tonus nou look-ului tău. Vezi AICI ▶️ gama de produse de îngrijire a părului.

În perioada aceasta, ritualurile de îngrijire personală sunt cu atât mai importante. Chiar dacă nu mai putem merge la salon, putem găsi soluții potrivite pentru acasă. În acest fel, profităm de timpul pe care îl avem și, în același timp, ne menținem încrederea de sine la cote bune. Atunci când ai grijă de tine, și tonusul mental se îmbunătățește.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d