Îngrijire personală: cum să te tunzi și să îți aranjezi barba ca la frizerie

aparat de tuns pentru barbati

Perioada de izolare socială pe care o traversăm este dificilă din mai multe puncte de vedere decât am intuit la începutul ei. Fără posibilitatea de a mai ieși din casă pentru toate nevoile zilnice, ne-am putea găsi în situația de a neglija nu doar aprovizionarea, ci și obiceiurile de îngrijire cărora altădată le acordăm toată importanța cuvenită. Izolarea socială nu ar trebui să abată pe nimeni de la rutina personală, iar în privința tunsorii și aranjării bărbii, ai la dispoziție o mulțime de soluții pentru a nu-ți pierde încrederea de sine. Să găsești aparatul de tuns potrivit este mult mai ușor decât pare, iar dacă vei urma recomandările de mai jos, te vei simți din nou stăpân pe situație.

De ce o mașină de tuns este o investiție bună

Un aparat personal de tuns sau de ras a fost mereu o achiziție inteligentă, pe termen lung, datorită prețului accesibil și economiilor pe care le puteai face sărind peste vizitele la frizer. Acum, când saloanele sunt închise pentru un timp, iar posibilitatea de a beneficia de serviciile unui stilist la domiciliu nu mai există, ai nevoie să gândești practic și să te adaptezi întregii situații. Kit-ul de îngrijire te va ajuta să-ți păstrezi look-ul ce te face ușor de recunoscut printre prietenii, membrii familiei sau colegii de serviciu. Cu ultimii dintre aceștia, continui să te vezi în fiecare zi, chiar dacă o faceți doar prin intermediul apelurilor video.

Este important, așadar, să nu neglijezi îngrijirea căreia îi datorezi o imagine bună și, în cele din urmă, chiar reputația ta. O mașină de tuns sau de bărbierit este importantă și pentru felul în care te simți atunci când nu te vede nimeni. Cu bretonul în ochi, cu un păr rebel, greu de pieptănat, și cu o barbă dezordonată, numai de confort personal nu mai poate fi vorba, mai ales într-un context în care duci lipsa ieșirilor în natură și a activităților care te mențineau în formă. Starea ta de bine se va ameliora vizibil dacă vei păstra cu regularitate un aspect îngrijit și dacă îți vei abate mintea de la veștile proaste. 

Vezi 👉 AICI toate ofertele noastre pentru APARATE DE TUNS

aparat de tuns pentru barbati

Cum trebuie să alegi aparatul de tuns

Este adevărat, indiferent de aparatul de tuns pe care îl vei alege, aceasta nu va veni la pachet cu experiența de frizer. Chiar și așa, teama de a încerca să îți pui la punct o frizură de unul singur nu are niciun rost. Modelele disponibile pe Elefant.ro sunt ergonomice, ușor de manevrat și prevăzute cu o mulțime de accesorii și capete detașabile care te ajută să selectezi lungimea optimă a părului. De asemenea, indiferent dacă vei alege un aparat de tuns, un trimmer, un aparat de ras portabil sau un kit complet de îngrijire, vei avea garanția unui produs gândit pentru o utilizare 100% sigură. Tot ce trebuie să faci, înainte de a plasa o comandă, este să decizi exact care sunt nevoile tale, la care ar răspunde o mașină de tuns.

Vezi categoria noastră de  ▶️ TRIMMERE

În funcție de caracteristici

Pentru a te putea tunde bine și în condiții de siguranță, trebuie ca aparatul pe care îl vei alege să îți fie, în primul rând, util. Detaliile tehnice fac diferența dintre o achiziție inspirată și una făcută pe grabă. Înainte de a te decide, determină clar modul în care vei folosi aparatul de fiecare dată. 

Aparat de tuns cu fir sau wireless: la prima vedere, un aparat de tuns cu acumulator nu ar fi atât de util pe perioada șederii în casă. Totuși, dacă toaleta ta nu este prevăzută cu o priză, alternativa wireless este cea care ți se potrivește. Nu-ți face griji cu privire la autonomia acumulatorului, în general aceasta nu este mai mică de 60 de minute, iar nivelul de încărcare este vizibil cu ajutorul unui indicator special. 

Aparat de ras cu lame oscilante sau rotative: bărbații care preferă bărbieritul total au tendința de a alege un aparat de ras cu trei capete și cu lame rotative. Adepții unui look sauvage, cu o barbă de lungime moderată, preferă un aparat de ras cu lame oscilante și cu piepteni de dimensiuni variate. 

Vezi categoria noastră de 👉 ACCESORII APARATE DE RAS

Bărbierit uscat sau umed: un ten sensibil te va obliga la un tuns umed, pentru ca firele de păr să fie înmuiate, porii pielii de pe obraji și barbă, dilatați, iar riscul de apariție al iritațiilor, cât mai mic. Dacă ai un ten rezistent, vei alege fără probleme un aparat electric de tip convențional, pentru bărbierit uscat.

Aparat sau kit de îngrijire: în decizia ta de achiziție va cântări mult importanța de a avea la îndemână una sau mai multe soluții pentru îndepărtarea părului. Dacă obișnuiești să acorzi atenție frizurii și bărbii în egală măsură, iar rutina ta implică ajustări dese, nu vei alege un simplu aparat de tuns. Vei merge, mai degrabă, pe varianta unui kit multifuncțional de îngrijire, cu aparat de ras și trimmere, precum și cu accesorii pentru barbă, cap, nas, corp și chiar pentru urechi. 

Cu sau fără rezistență la apă: probabil vei dori un aparat pe care să îl cureți cât mai ușor, așa că ar fi de preferat unul pe care să îl poți pune sub jetul de apă, fără niciun risc. Totuși, chiar dacă vei alege un aparat cu fir, ce nu poate fi spălat cu apă, vei avea posibilitatea de a-i detașa capetele, pentru a le igieniza separat. 

În funcție de buget

După ce vei determina cu exactitate ce tip de aparat ți se potrivește pentru tuns și ras, urmează să stabilești un buget pentru achiziția ta. La prima vedere, un aparat cu funcție specifică ar putea fi mai ieftin, dar ai șansa de a împăca mai multe nevoi, pentru o sumă de bani moderată, cu ajutorul unui kit multifuncțional. Pe măsură ce aparatul ales dispune de dotări și posibilități de configurare suplimentare, prețul crește conform preferințelor, dar aspectele practice satisfăcute de acesta sunt direct proporționale cu suma. Depinde doar de tine și de răbdarea pe care o acorzi îngrijirii personale dacă îți dorești o soluție specializată sau una polivalentă. 

În funcție de îndemânarea ta

Dacă nu ai mai pus niciodată mâna pe un aparat de tuns, ai nevoie de unul prevăzut cu cât mai multe accesorii, pentru ca utilizarea lui să fie cât mai flexibilă. Pentru părul de pe creștet vei avea nevoie de piepteni mari, cu dinți mai rari, în vreme de părțile laterale ale capului vor solicita folosirea unora mai subțiri. Este bine, așadar, să poți dispune de cât mai multe variante, așa că ai putea alege din start un kit complet de îngrijire. 

Cu toate acestea, un aparat de tuns cu pieptene reglabil are un design intuitiv, o formă ergonomică și suprafețe aderente, care te ajută să îl manevrezi în deplină siguranță, fără teama că vei intra prea adânc în parul bogat sau că îl vei putea scăpa pe pardoseală. Dacă simți că mai multe accesorii te-ar putea încurca, aceasta ar putea fi soluția optimă pentru ca tu să îți recapeți stilul, fără prea multe bătăi de cap.

aparat de tuns parul pentru barbati

Ce tipuri de tunsori poți realiza acasă

Când mergi la frizer, totul decurge simplu. Iei loc în scaun, te faci comod, iar dacă nu ai nicio inspirație pentru freza ta, te lași cu încredere pe mâna unui profesionist. Odată rămas acasă, nu mai ai la dispoziție experiența unui frizer, așa că ar fi cel mai înțelept să stabilești care este frizura pe care o poți aborda în această perioadă. Vei ține cont atât de potrivirea dintre aceasta și stilul tău, cât și de îndemânarea de care poți da dovadă. 

Pentru o față rotundă: părul de pe lateral trebuie să fie tuns scurt, iar cel de pe creștet, la o lungime medie;

Pentru o față alungită: taie doar puțin din breton și aranjează-l într-o parte, pentru a reduce din lungimea feței sau alege un clasic buzzcut, cu o frizură scurtă și uniformă;

Pentru o față triunghiulară: o tunsoare uniformă te va dezavantaja, așa că ai face foarte bine dacă ai tunde mai mult părul de pe laterale, pentru ca în creștet să îl lași la o lungime medie spre mare.

Chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă, ai la îndemână toate mijloacele pentru a-ți continua ritualul de îngrijire. Cu ideile de mai sus, știi exact ce poți face pentru a te menține în cea mai bună formă.

Credit foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d blogeri au apreciat: