Idei și rețete de aperitive pentru o petrecere acasă

retete de aperitive

Petrecerile în cadru restrâns, organizate acasă, sunt acum singura soluție pe care o ai pentru a sărbători în siguranță. Din cauza contextului actual, trebuie să ai mereu grijă și să te orientezi spre soluții alternative. Tocmai de aceea, poți să chemi câțiva prieteni la tine acasă, cu ocazia unui eveniment, și să găsiți un mijloc de a vă distra în această perioadă stresantă. Nicio petrecere nu este completă fără aperitive gustoase, ușor de pregătit și inedite. Impresionează-ți prietenii cu câteva preparate care adaugă acel je ne sais quoi oricărei petreceri, dar ține cont și de preferințele lor culinare. Iată câteva idei și rețete:

Duo de bruschete

Bruschetele sunt mereu potrivite, dacă vrei să oferi aperitive simple, dar aromate. Poți încerca ceva nou și să renunți la cele clasice cu roșii și busuioc. O variantă la fel de light și gustoasă sunt bruschetele cu două toppinguri: unul pe bază de ciuperci și unul cu măsline.

Ingrediente:

  • 8 linguri de ulei de măsline;
  • 2 lingurițe de unt;
  • 350 grame de ciuperci;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1 vârf de sare;
  • piper proaspăt râșnit;
  • ¼ linguriță de salvie uscată;
  • 1 lingură de pătrunjel mărunțit;
  • ½ cană de măsline verzi fără sâmburi;
  • ½ linguriță pastă de anșoa;
  • 1 ½ linguriță de zeamă de lămâie;
  • felii de pâinici prăjite.

Mod de preparare:

  1. Într-o tigaie mare, încălzește 2 linguri de ulei și untul, la foc mediu. Adaugă ciupercile tăiate mărunt, usturoiul mărunțit, sarea, ⅛ linguriță de piper și salvia uscată. Amestecă ocazional, până când ciupercile își schimbă culoarea, în jur de 5-10 minute. Adaugă pătrunjelul mărunțit și amestecă, iar apoi ia tigaia de pe foc.
  2. Într-un blender, amestecă măslinele, câteva frunze de pătrunjel, usturoiul zdrobit, pasta de anșoa, cele 6 linguri de ulei, zeama de lămâie și ¼ linguriță de piper. Procesează ingredientele până obții o pastă.
  3. Împarte toppingurile pe feliile mici de pâine. Opțional, acestea pot fi prăjite în ulei.

Vezi 👉 AICI toate ofertele noastre de MIRODENII

Duo de bruschete

Felii de castravete cu humus

O opțiune light, perfectă pentru prietenii vegani sau pentru cei care urmează o dietă. Aceste mici aperitive se potrivesc chiar înainte de o masă principală, dar pot fi servite și ca opțiuni pentru cei cu restricții alimentare. Sunt potrivite pentru a fi servite pe terasă, într-o zi de toamnă cu soare, când temperaturile sunt încă blânde. Nu rata o astfel de zi și petrece-o în cea mai bună companie. 

Ingrediente:

  • un castravete mai gros, tăiat în felii de aproximativ 1 centimetru;
  • 1 ½ cană de humus;
  • ¾ cană de roșii cherry înjumătățite;
  • pătrunjel mărunțit.

Ingrediente humus pregătit în casă:

  • 250 năut uscat (sau la conservă);
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin;
  • 2 linguri tahini;
  • 1 linguriță de sare;
  • 4 căței de usturoi;
  • ¼ linguriță bicarbonat de sodiu;
  • zeamă de lămâie.

Mod de preparare humus:

  1. Dacă folosești năut uscat, trebuie să îl pui la înmuiat peste noapte și să-l fierbi a doua zi, timp de o oră, în apă cu bicarbonat.
  2. Năutul, usturoiul zdrobit și zeama de lămâie se combină cu tahini, uleiul de măsline și sarea, într-un blender. Amestecă până când acesta devine pastă, iar dacă ți se pare prea gros, mai adaugă zeamă de lămâie.

Mod de preparare felii de castraveți:

  1. Așază feliile de castraveți pe o farfurie și decorează-le cu o linguriță de humus și cu roșiile cherry înjumătățite. Adaugă câteva frunze de pătrunjel în jurul pastei de humus.
felii de castravete cu humus

Vezi 👉 AICI toate ofertele noastre de GUSTARI & SNACKS

Flatbread cu fenicul și prosciutto

Pizza este, de multe ori, alegerea cea mai simplă la petrecerile organizate acasă, dar merită să încerci ceva nou și inedit, ușor, dar pe gustul tuturor celor care preferă să consume o gamă variată de produse, de origine animală și vegetală. Feniculul și feliile de prosciutto sau mușchi țărănesc vor oferi cea mai bună savoare unei flatbread pe care o poți pregăti în casă sau poți folosi aluat de pizza congelat anterior.

Ingrediente:

  • 1 blat de pizza congelat;
  • 2 bulbi de fenicul;
  • 2 ½ linguri de ulei de măsline;
  • 1 linguriță de cimbru proaspăt mărunțit;
  • 1 linguriță de oregano;
  • 60 grame de prosciutto;
  • 1 ½ căni brânză de oaie;
  • 1 linguriță sare de mare;
  • 1 lingură oțet balsamic.

Mod de preparare:

  1. Decongelează blatul de pizza și preîncălzește cuptorul la 218 grade.
  2. Curăță feniculul și mărunțește frunzele, până obții în jur de 2 lingurițe de verdeață. Apoi, taie bulbii pe lungime în felii subțiri și așază-le pe o tavă cu hârtie de copt, stropită cu ulei. Adaugă 2 linguri de ulei de măsline, cimbru și oregano. Lasă la cuptor timp de 35 de minute.
  3. Prăjește prosciutto într-o tigaie, aproximativ 2 minute, până devine crocant.
  4. Pune blatul de pizza la cuptor, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Este recomandat să folosești un blat dreptunghiular pentru această rețetă.
  5. Scoate blatul de pizza de la copt, dă cuptorul mai încet și așază feniculul, feliile de prosciutto, adaugă brânza de oaie pe toată suprafața blatului și mai lasă un minut la cuptor. La final, adaugă deasupra verdeața din tulpina feniculului, sarea și oțetul balsamic.
Flatbread cu fenicul si prosciutto

Vezi 👉 AICI toate ofertele noastre de VIN

Petrecerile de acasă sunt un motiv minunat de a te revedea cu cei dragi, într-un mediu sigur. Încearcă să transformi această ocazie în ceva special, dar relaxat, cu ajutorul unor aperitive potrivite și cu băuturile voastre preferate. De asemenea, mulează-te după preferințele alimentare ale invitaților și asigură-le tuturor opțiuni pe măsură.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    %d blogeri au apreciat: