Idei practice pentru un mic dejun gustos și hrănitor

idei pentru micul dejun

Cei mai mulți dintre noi își trăiesc viața într-un ritm alert și, de cele mai multe ori, timpul pe care îl avem la dispoziție nu este suficient pentru a duce la bun sfârșit toate activitățile pe care le-am planificat. Deși acest lucru este perfect normal, există anumite obiceiuri, precum servirea unui mic dejun bogat, la care nu ar trebui să renunțăm indiferent cât de haotic și aglomerat este programul nostru zilnic.

Un mic dejun bogat în fibre, carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase este esențial pentru a-ți asigura necesarul de energie pentru întreaga zi și pentru a-ți permite să te concentrezi mai bine la toate activitățile cotidiene. 

Dacă și tu îți dorești să adopți acest obicei sănătos, însă ai dificultăți în alegerea felurilor de mâncare, în cele ce urmează îți oferim 5 idei de preparate potrivite pentru un mic dejun hrănitor. 

frittata cu legume si branza de capra

Frittata cu legume și brânză de capră

Timp de preparare: 15-20 de minute

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 50 g legume congelate (mazăre, conopidă, porumb, morcov) fierte
  • un sfert de ceapă roșie
  • 50 g bacon
  • 50 g unt
  • 50 g brânză de capră
  • 2 fire de pătrunjel
  • sare și piper

Mod de preparare:

Bate ouăle și adaugă brânza de capră dată pe răzătoare. Pune untul într-o tigaie antiaderentă bine încinsă, iar după ce s-a topit, adaugă ceapa tăiată julien și baconul tăiat cubulețe. Lasă-le să se rumenească pentru aproximativ 2 minute, după care adaugă și legumele congelate, fierte în prealabil și sotează-le pentru încă 3 minute. Dacă timpul nu îți permite, poți folosi și legume prefierte, pe care să le decongelezi cu o seară înainte. 

Adaugă sare și piper în ouăle bătute, după care pune-le în tigaie, alături de celelalte ingrediente. Acoperă tigaia și las-o la foc mic pentru circa 4-5 minute, până când întreaga compoziție capătă o textură pufoasă. Așază frittata pe o farfurie plată și bucură-te de un preparat delicios. 

ou posat pentru micul dejun

Toast cu bacon și ou poșat

Timp de preparare: 10-15 minute

Ingrediente: 

  • 2 ouă 
  • 2 felii de pâine (preferabil de secară)
  • 2 linguri de cremă de brânză 
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 6 felii de bacon
  • sare și piper

Mod de preparare:

Pune o oală de apă pe foc, iar atunci când este aproape de a fierbe, adaugă ouăle și mai lasă apa să fiarbă pentru încă 3-4 minute. În cazul în care ouăle ating fundul oalei, va trebui să le miști cu ajutorul unei spatule. Scoate ouăle și așază-le pe o farfurie. 

Într-o tigaie încinsă bine, adaugă uleiul de măsline și prăjește feliile de bacon până când se rumenesc, timp în care vei pune pâinea la toaster. Scoate feliile de pâine și unge-le bine cu crema de brânză. Pune baconul rumenit peste pâine, apoi adaugă și ouăle poșate. Presară sare și piper, iar preparatul este gata. 

Gasesti 👉 AICI TOASTER cu functia de reincalzire

fulgi de ovaz cu scortisoara

Fulgi de ovăz cu scorțișoară și banane

Timp de preparare: 15-20 de minute

Ingrediente:

  • 2 căni de lapte
  • 1 cană de fulgi de ovăz
  • un sfert de linguriță de scorțișoară 
  • 1 linguriță de miere 
  • 1 banană 
  • 1 ceașcă de fulgi de migdale

Mod de preparare:

Într-o oală, pune fulgii de ovăz și laptele și lasă-le să fiarbă pentru aproximativ 10 minute. Pune-le într-un castron și lasă-le să se răcească pentru 2 minute, după care adaugă mierea. Amestecă ușor, până când mierea se topește. Taie banana rondele și adaug-o în castron. Pune lingurița de scorțișoară, amestecă și bucură-te de un preparat hrănitor și delicios. 

Pentru o senzație îndelungată de sațietate, poți adăuga și un pumn de migdale sau de caju. 

👉AICI gasesti oferta noastra de APARATE DE PREPARAT DESERT

sandwich cu branza pentru micul dejun

Sandwich cu brânză, avocado și ou

Timp de preparare: 15-20 de minute

Ingrediente:

  •  felii de pâine
  • 60 g de unt
  • 100 g de brânză Cheddar sau cașcaval
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 2 ouă
  • 1 avocado
  • 1 lingură de ulei
  • 1 roșie tăiată felii
  • o jumătate de ceapă roșie tăiată felii
  • sos picant de ardei roșu
  • sare și piper

Mod de preparare:

Pentru început, va trebui să pui 40 de grame de unt și sosul picant într-un castron, pe care le vei omogeniza. Pune o tigaie antiaderentă pe foc și unge 2 felii de pâine pe ambele părți cu sosul obținut. Pune cașcavalul peste feliile de pâine și adaugă-le în tigaia încinsă, astfel încât cașcavalul să fie deasupra, apoi pune capacul și lasă-le la foc mic pentru circa 7-8 minute.

Într-o altă tigaie încinsă, pune lingura de ulei și untul rămas. Adaugă ouăle și lasă-le la foc mic pentru câteva minute. Cât timp tigăile sunt pe foc, ocupă-te de avocado și de ceapă, pe care este nevoie să le feliezi. Stropește avocado cu zeamă de lămâie și pune feliile de pâine rămase în toaster, pentru a le prăji.

Vezi 👉 AICI oferta noastra de STORCATOARE

Scoate pâinea cu cașcaval pe o farfurie, după care așază feliile de roșii și de ceapă pe aceasta. Continuă prin a presăra sare și piper după gust, după care adaugă câte un ou prăjit pe fiecare dintre felii. Încheie prin a pune feliile de pâine prăjită la toaster peste compoziție și bucură-te de un preparat delicios, care îți va da energie pentru întreaga zi.  

omleta din albusuri

Omletă din albușuri cu ciuperci și cașcaval

Timp de preparare: 15-20 de minute

Ingrediente:

  • 3 albușuri 
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • o jumătate de ceapă tăiată
  • o ciupercă Champignon tăiată felii
  • 80 g cașcaval ras 
  • 1 ardei gras tăiat cubulețe
  • sare și piper

Mod de preparare:

Separă albușurile de gălbenușuri și pune-le într-un bol. Pune o tigaie la încins, apoi călește legumele în uleiul de măsline. După ce legumele sunt pregătite, pune-le pe o farfurie, iar în tigaia deja încinsă adaugă albușurile, însă nebătute. Pune sare și piper după gust, acoperă tigaia cu un capac și las-o pe foc pentru câteva minute.

După ce omleta este gata, împarte-o în două jumătăți și scoate prima jumătate pe o farfurie, peste care vei adăuga legumele și cașcavalul ras. Adaugă cealaltă jumătate de omletă peste întregul conținut și bucură-te de o masă delicioasă.  

Asigură-te că nu sari peste cea mai importantă masă a zilei și că îți pregătești un mic dejun gustos și hrănitor, care să-ți dea energia necesară pentru întreaga zi. 

Sursa Foto: Shutterstock 

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    %d blogeri au apreciat: