Locuiești la casă și ai o curte de care îți place să te îngrijești? Nu e de mirare dacă, în timp ce asamblezi un șezlong, pentru a-ți crea un colț de relaxare, îți vine ideea de a organiza o petrecere în grădină.
Deja vizualizezi decorul, știi cine va anima atmosfera, pui pe hârtie gustările pe care să le pregătești și inventezi rapid un cocktail special pentru eveniment. Imaginația te duce departe și parcă deja te lași ghidat de vibrațiile muzicii și asculți cu interes dialogurile dintre prietenii tăi. Așadar, totul este gata în mintea ta, trebuie doar să pui în aplicare ideea care tocmai a răsărit.
Organizarea unei petreceri presupune multă seriozitate și implicare. Totodată, există câteva etape pe care trebuie să le parcurgi, înainte de a primi invitații, și câteva ingrediente care îi asigură succesul.

Planificarea petrecerii
Când mergi la cumpărături sau când decizi să achiziționezi o casă, ai nevoie de un buget. Același lucru se întâmplă și când îți propui să organizezi o petrecere în aer liber. Stabilirea bugetului este primul pas pe care trebuie să îl faci. În funcție de banii alocați, decizi tema petrecerii și numărul de invitați, alegi meniurile și decorațiunile.
Momentul petrecerii este la fel de important. De aceea, înainte de a fixa o dată anume, fă o „cercetare de piață“. Întreabă-ți prietenii când au programul mai liber pentru a vă distra împreună și, în funcție de disponibilitatea majorității, alege ziua și ora pentru petrecerea în grădină. Nu uita să le trimiți invitațiile. Chiar dacă nu este un eveniment grandios, prietenii tăi trebuie să știe la ce să se aștepte. Pentru a economisi bani, poți trimite invitații prin e-mail sau poți crea un event privat pe Facebook. Specifică data, ora, tema și motivul întâlnirii.
Atunci când organizezi o petrecere în aer liber, vremea reprezintă un indicator. Verifică prognoza meteo și gândește-te la câteva soluții de back-up: un cort unde să vă adăpostiți, dacă începe ploaia, umbrele, pentru a vă proteja de soare, un loc ferit pentru grătar, dacă va bate vântul. Sunt detalii pe care trebuie să le ai în vedere când organizezi o petrecere în grădină.
Confortul invitaților reprezintă o prioritate pentru gazdă, de aceea, trebuie să fii pregătit pentru orice. Spray-uri pentru țânțari, dacă evenimentul va avea loc seara, loțiune cu protecție solară, dacă prognoza meteo anunță temperaturi ridicate, pulovere sau șaluri, dacă toamna este capricioasă. Invitații trebuie să fie relaxați și să nu se simtă inconfortabil din cauza vremii.
👉 AICI gasesti DECORATIUNI pentru PETRECERI
Alegerea decorațiunilor
Odată stabilită tema petrecerii, ai nevoie de decorațiuni. Florile sunt printre cele mai frumoase elemente de decor pe care le poți folosi, indiferent de tema aleasă. Acestea înveselesc peisajul și creează o atmosferă de basm. Și baloanele sunt o idee excelentă pentru decorarea grădinii. Le poți agăța de copaci, poți face buchete pe care să le amplasezi în diferite colțuri ale curții sau le poți pune pe fiecare masă, dacă organizezi o petrecere pentru un număr mai mare de persoane. Și lucrurile mărunte contează în designul general. De exemplu, șervețelele, farfuriile și paharele, bolurile și fructierele – toate fac parte din decorul petrecerii. Nu în ultimul rând, lumina este esențială. Ghirlandele luminoase, felinarele sau lămpile de grădină vor crea un cadru feeric și sunt necesare mai ales dacă petrecerea are loc pe înserat.
De asemenea, mobilierul de grădină joacă un rol important pentru buna desfășurare a petrecerii. Pe de o parte, poți aranja decorul ca și cum petrecerea ar avea loc în interior: o masă în mijlocul grădinii, cu scaune de jur împrejur. Însă, dacă vrei să creezi un design special, ai nevoie de mai multe obiecte de mobilier. Măsuțe și scaune colorate pentru copii, hamace pentru momentele de relaxare, fotolii puf, perne colorate și rogojină, pentru o petrecere tip picnic, mese și bănci din lemn, pentru un decor rustic.
Vezi 👉 AICI oferta noastra de MOBILIER DE GRADINA
Stabilirea meniului
La orice petrecere, meniul este extrem de important, de aceea este necesar să te gândești din timp care sunt cele mai potrivite gustări pentru evenimentul organizat de tine. Fiind o petrecere în aer liber, preparatele la grill sunt cel mai simplu de realizat. Asigură-te că ai gustări care să mulțumească pe toată lumea: și pe cei care au intoleranță la gluten, și pe vegani, și pe vegetarieni, și pe carnivori. Totodată, fiind o petrecere în aer liber, este recomandat un bufet suedez. Astfel, fiecare invitat va alege doar preparatele care se potrivesc regimului său alimentar. Nu uita de accesoriile pentru grătar. Dacă încă nu le-ai achiziționat, acum este momentul ideal să o faci.
Și băutura este la fel de importantă ca mâncarea. Dacă este o petrecere tematică, poți pregăti un cocktail special, care să se potrivească temei alese. Completează barul cu băuturi pentru toate gusturile: de la apă, limonadă, ceai și răcoritoare până la bere, vodcă, gin, whisky și șampanie. Amenajează un bar cu tematică orientală, pentru a delimita spațiul bahic de restul curții.
Nu trebuie să uiți nici de dulciuri. Un candy bar este de nelipsit la o petrecere în grădină. Și aici poți jongla cu decorațiunile, astfel încât să îi atragi pe invitați spre colțul cu bunătăți.
👉 AICI gasesti obiecte HOME & DECO pentru o petrecere

Muzica și divertismentul
Fără muzică, o petrecere nu este perfectă. Să angajezi un DJ ar putea părea extravagant, mai ales dacă vrei ca evenimentul să fie unul intim. De aceea, trebuie să găsești o soluție pentru a mulțumi pe toată lumea. Pregătește un sistem audio potrivit pentru un eveniment în aer liber, creează câteva playlisturi care să anime atmosfera și apoi oferă-le tuturor invitaților șansa de a fi DJ. Fără să îți dai seama, vei ajunge să dansezi pe melodiile pe care te distrai în liceu și să rememorezi momentele de pomină din anii din urmă.
Totodată, jocurile sunt o metodă de divertisment perfectă pentru o petrecere în grădină. Partidele de badminton, golf și tenis de masă, precum și jocurile de societate, cum ar fi „Monopoly“ sau „Nu te supăra, frate!“, cărțile, șahul și tablele sunt ideale pentru a destinde atmosfera.
O petrecere reușită este aceea în care invitații nu vor să mai plece acasă. Decorul, muzica, mâncarea și băutura sunt esențiale pentru a crea atmosfera potrivită. Desigur, invitații puși pe distracție sunt cireașa de pe tort. Și, pentru a evita eventuale neplăceri, anunță-ți vecinii că urmează câteva ore mai gălăgioase.
Sursă foto: Shutterstock
Fara Comentarii