Idei de organizare și amenajare pentru o baie mică

idei amenajare baie mica

Dacă ai o baie de mici dimensiuni, lipsa spațiului de depozitare a produselor de igienă sau căutările de câteva minute ale fiecărui obiect de care ai nevoie sunt probleme pe care, cel mai probabil, le cunoști foarte bine. 

Pentru că nu poți mări spațiul, este important să valorifici fiecare centimetru din încăpere și să utilezi baia corespunzător, astfel încât să-ți începi ziua relaxat și cu zâmbetul pe buze, știind locul exact al fiecărui obiect.

Deși, la prima vedere, organizarea băii pare a fi o operațiune amplă și costisitoare, adevărul este cu totul altul. Cu doar câteva ore din timpul tău și cu ghidul pe care ți-l punem la dispoziție, vei reuși să-ți transformi baia într-un loc organizat, în care te poți desfășura în voie fără a te mai împiedica de gelul de duș sau de soluțiile de curățare cărora n-ai putut să le găsești un loc al lor.

Instalează corpuri suspendate

În cazul în care dulăpiorul pe care îl ai deja se arată depășit de situație atunci când vine vorba de depozitarea tuturor obiectelor tale, este cazul să-i dai o mână de ajutor și să suplimentezi spațiul de stocare din baia ta. Deși suprafața limitată nu îți permite să aduci un alt dulap de podea, poți apela cu încredere la pereții din baie pentru a instala corpuri suspendate care, deși la fel de eficiente în stocarea obiectelor, nu îți vor lua din spațiul atât de prețios.

Cel mai bun loc de montat un corp suspendat este spațiul liber din dreapta sau stânga oglinzii, pentru că astfel vei ajunge ușor la toate produsele de care ai nevoie și le vei putea pune la loc foarte ușor după ce le-ai folosit. De asemenea, dacă îți dorești un loc special de depozitare pentru produsele de curățenie, poți monta un dulap de colț pentru baie, care te va ajuta să economisești foarte mult spațiu. Astfel, dacă aveai în plan să-ți reînnoiești stocul de produse de îngrijire personală, însă n-ai făcut-o din cauza lipsei spațiului, acum este momentul perfect să-ți alegi lucrurile de care ai nevoie.

Vezi 👉 AICI oferta noastra de PRODUSE DE BAIE

Nu neglija spațiul de deasupra ușii

O zonă din baie care s-ar putea dovedi foarte utilă, însă care rămâne, de cele mai multe ori, nefolosită, este spațiul de deasupra ușii. Deși nu este foarte mare, acesta este suficient pentru a permite instalarea unei polițe, pe care poți așeza un coș de depozitare, numai bun pentru păstrarea prosoapelor sau a halatului de baie.

Mai mult, poți profita de spațiul de deasupra ușii pentru a instala un mic raft, ce poate servi ca spațiu de depozitare pentru obiectele de care nu ai foarte mare nevoie în viitorul apropiat. Pentru a nu se umple de praf, le poți pune într-o husă pentru depozitare bine compartimentată, care îți va permite să-ți organizezi toate obiectele astfel încât să le poți găsi ușor. 

👉AICI gasesti solutiile noastre de ORGANIZARE SI DEPOZITARE

idei amenajare baie

Folosește o scară decorativă

În cazul în care nu ai posibilitatea de a instala corpuri suspendate, ai la îndemână o variantă mult mai simplă, și anume scările decorative. Pe lângă faptul că au un design aparte și nu ocupă spațiu, fiind sprijinite direct de perete, acestea pot reprezenta și excelente obiecte de stocare, iar de trepte poți agăța produse precum săculețul cu produse cosmetice, prosoape, halatul de baie sau coșurile de depozitare.

Avantajul unui astfel de obiect de suport stă în ușurința cu care se poate monta, dar și în faptul că poate fi oricând mutat, în cazul în care i-ai găsit un loc mai bun. De asemenea, te poți folosi de accesorii pentru a transforma treptele scării în mici rafturi, pe care să depozitezi produsele tale de îngrijire corporală sau alte tipuri de obiecte.

idei pentru amenajarea bailor mici

Profită de spațiul de deasupra vasului de toaletă

Un alt spațiu din baie, extrem de valoros, însă foarte rar utilizat, este cel de deasupra vasului de toaletă. Dacă apartamentul tău are o înălțime standard de 2,5 metri, aceasta nu este deloc de neglijat și poate fi utilată cu un dulap destul de mare, în care vei depozita suficiente produse.

Gasesti 👉AICI DULAP DE BAIE

Totuși, pentru a alege modelul potrivit, este necesar să te asiguri că dimensiunile piesei de mobilier pe care urmează să o instalezi se potrivește cu spațiul pe care îl ai la dispoziție și să iei câteva măsurători. În situația în care toaleta este situată tocmai sub geam și nu îți permite instalarea unui dulăpior, poți profita și de puținul spațiu liber dintre geam și vasul de toaletă pentru a monta un raft. Simplu și ușor de instalat, acesta se poate dovedi foarte util atunci când spațiul din baie este unul limitat. 

cuier pentru baie

Nu uita de ușă

Pe lângă pereți, și ușa poate reprezenta un excelent loc de depozitare, dacă este utilată corespunzător. Deși nu poți spera să poți atașa un dulap de aceasta, o bară de depozitare este suficient de ușoară astfel încât să reziste de minune pe ușă și să suporte greutatea unor obiecte precum halatul de baie, prosoapele sau săculețul în care îți depozitezi obiectele cosmetice. 

Dacă ești de părere că o bară nu s-ar potrivi tocmai bine pe ușă, din punctul de vedere al aspectului, poți opta pentru accesorii cu un design minimalist, precum suporturile pentru prosoape. În ciuda numelui, un astfel de suport poate fi folosit pentru a depozita o mare gamă de obiecte, care pot fi agățate foarte simplu de acesta. Mai mult, în cazul în care îți este convenabil să depozitezi mai multe obiecte în spațiul de pe ușă, poți monta mai multe suporturi, pe care să le utilezi cu tot ce ai nevoie. 

👉AICI gasesti SUPORT PENTRU PROSOAPE

Dacă ai o baie de mici dimensiuni, este esențial să-ți pui creativitatea în valoare și să descoperi noi metode prin care să te folosești eficient de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție. Profită de fiecare centimetru din încăpere, iar cât de curând, lipsa spațiului nu va mai fi o problemă atât de mare pentru tine.

Sursa Foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d