Idei de cadouri de Moș Nicolae pentru copii

cadouri pentru copii de Mos Nicolae

Se apropie perioada preferată din an a copiilor, iar ca părinte, trebuie să depui un efort în plus în acest an. Din cauza contextului actual, copiii pot resimți stresul acumulat în această perioadă și merită să fie răsfățați odată cu sărbătorile de iarnă. Noaptea de Moș Nicolae este specială pentru copii, prin ritualurile pe care le fac în fiecare an și speranța pe care o pun în cadourile pe care și le doresc. Fă-i o surpriză de zile mari copilului tău și bucură-l cu ceva ce știi că așteaptă să primească într-o seară magică. Iată câteva idei care te vor ajuta, mai ales dacă cel mic nu știe ce să-i ceară Moșului:

Jucării educative

Pentru copiii de vârste mici, este recomandat să alegi jucării și jocuri cu ajutorul cărora pot învăța cât mai multe despre lumea din jur. De asemenea, prin astfel de jocuri, ei își pot dezvolta abilitățile cognitive și motorii, reușind să le stârnească și curiozitatea, în același timp. Alege jucării potrivite vârstei și abilităților, fără să uiți că un joc prea complicat pentru copilul tău îl poate frustra. Jocurile care îi atrag atenția din punct de vedere estetic, prin culori, dar și texturi sau forme, sunt o alegere perfectă pentru copiii cu vârste începând de la 6 luni până la 2 ani. De la această vârstă în sus, este recomandat să optezi pentru jucării care îl ajută pe copil să-și coordoneze mișcările, să urmeze instrucțiuni logice și să înțeleagă concepte precum organizarea.

Vezi 👉 AICI toate ofertele noastre de JUCARII

Mașini și roboți

Toți copiii trec printr-o perioadă în care își doresc doar mașini și roboți, așa că nu te concentra doar pe jocurile și jucăriile educaționale, ci și pe cele distractive, pline de acțiune. Mașinile cu telecomandă și roboții care trebuie construiți de la zero sunt jucării care nu îi influențează negativ și care le atrag atenția prin designuri inedite. Mașinile pot fi pasiunea băieților, dar și a fetelor. Dacă ai o fată și aceasta își dorește jucării considerate de băieți, nu-i răpi bucuria și mulțumește-o cu ajutorul modelelor preferate de ea. 

Jucăriile de acest gen pot ajuta copiii să socializeze cu prietenii lor prin sesiuni de joacă acasă sau chiar afară, în curte. Jucăriile care pot fi dezasamblate nu sunt recomandate pentru copii cu vârste foarte mici, deoarece există mereu riscul ca piesele să fie înghițite de aceștia. Chiar dacă preferi ca cel mic să folosească jucării și jocuri educative, este important ca în această perioadă să-i oferi, cu ocazia sărbătorilor, un motiv de bucurie și să relaxezi regulile.

cadouri pentru copii

Jucării pentru construit și planificat

Jucăriile de tip Lego sunt potrivite pentru a îl ajuta pe cel mic să-și dezvolte creativitatea și spiritul de planificare. O astfel de jucărie îl va ține ocupat pe copilul tău mai mult timp pe parcursul unei zile. Acest lucru te poate ajuta mai ales dacă muncești de acasă și ai nevoie ca cel mic să se poată concentra pe un task anume, în timp ce îți termini treaba. Totuși, înainte de a hotărî ce vrei să-i cumperi copilului tău de Moș Nicolae, gândește-te la ceea ce îi lipsește și la ce-și dorește cel mai mult. Cu siguranță copilul tău are deja o mulțime de jucării, motiv pentru care trebuie să fii cat mai atent în alegerile tale.

Vezi 👉 AICI toate ofertele noastre de LEGO

Nu este necesar ca bugetul tău să fie redus pentru a face alegeri conștiente. Copilul tău va crește, iar jucăriile vor rămâne în urma lui. Dacă acesta nu are frați sau surori mai mici, cea mai bună idee ar fi să descoperi o jucărie inedită, un joc nou, și să-i faci o surpriză bazată pe personalitatea lui. Copiii nu știu că ceea ce își doresc ei nu sunt întotdeauna lucrurile de care au nevoie, iar cadoul de Moș Nicolae poate fi ceva ce consideri tu că i-ar fi folositor.

Haine

Copiii devin interesați de articolele vestimentare de la o vârstă fragedă. Odată cu prezența internetului și a platformelor de socializare în viața lor, aceștia sunt pasionați de felul în care arată vedetele lor preferate sau de articolele vestimentare cu trupe, cântăreți și alte elemente din cultura populară. Dacă ai copii care încă sunt pasionați de sărbătorile precum Moș Nicolae, dar au deja între 7-10 ani, nu te îndepărta de interesele lor când vine vorba de cadouri. Ei vor aprecia atenția pe care o dai detaliilor și pasiunilor lor, iar un cadou original te va ajuta să câștigi încrederea copilului care se apropie de adolescență.

Această perioadă nu va fi ușoară pentru tine, ca părinte, și de aceea trebuie să-i arăți copilului tău că îl cunoști și că reușești să vorbești pe limba lui. De la un punct, copilul tău va pune preț pe cadourile cool, chiar dacă își păstrează spiritul inocent. Trebuie să conștientizezi cum se schimbă generațiile actuale și ce anume devine interesant pentru ele.

Cărți de colorat și muzică

Cărțile de colorat sunt un cadou potrivit de Moș Nicolae, deoarece trebuie să pui bani deoparte pentru evenimentul cel mai important din an – noaptea de Crăciun. Cadourile primite pe 6 decembrie marchează începutul acestei perioade, iar darurile sunt mai degrabă simbolice. Cărțile de colorat nu se mai adresează acum doar copiilor de grădiniță, ci poți găsi ilustrații interesante, mai complicate și atractive din punct de vedere vizual. O carte de colorat care provoacă imaginația copiilor este potrivită pentru toate vârstele. Nu uita de accesoriile necesare precum creioane colorate, carioci sau chiar acuarele. De asemenea, dacă vrei să le dezvolți pasiunea pentru citit, alege cărți potrivite vârstei lor, fie că învață acum să citească, fie că se apropie de vârsta adolescenței.

Vezi 👉 AICI toate ofertele noastre de CARTI

Muzica este importantă în procesul de dezvoltare al simțului artistic, în relaxare și dezvoltarea pasiunilor. Indiferent că alegi CD-uri ori chiar viniluri cu muzică pentru copii sau albume pop pentru copiii mai mari, aceste cadouri nu se demodează și vor rămâne mereu în colecția familiei tale. Mai mult decât atât, acum poți cumpăra cărți audio pe care copilul tău le poate asculta înainte de somn sau chiar în timpul mesei de prânz dintr-o duminică liniștită. Este adevărat că muzica și cărțile audio se găsesc acum în format digital, dar nimic nu se compară cu amintirile fizice pe care familia ta le va avea odată ce copiii cresc și pleacă de acasă.

Cu ocazia nopții de Moș Nicolae, asigură-te că dorințele copiilor tăi sunt îndeplinite, dar cu atenție asupra aspectelor practice. Chiar dacă cei mici își doresc anumite cadouri, caută cele mai bune opțiuni pentru bugetul familiei, nevoile copiilor și pasiunile acestora.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d