Idei de amenajare și decorare a mesei pentru o cină în familie

idei pentru amenajarea mesei

Nu trebuie să fie un moment special ca să luăm cina împreună cu cei dragi. Mesele în familie pot fi oricând savuroase și sunt un mod potrivit de a ne bucura de micile plăceri ale vieții. În plus, psihologii spun că acest obicei are o importanță aparte: întărește relația dintre membrii familiei, ne ajută să avem un stil de viață mai organizat și să ne îmbunătățim modul de comunicare cu cei apropiați. Așadar, merită să spunem „da” meselor în familie și de aceea am pregătit câteva idei de amenajare a mesei pentru o cină reușită. 

Cum aşezi tacâmurile pe masă la cină

asezarea tacamurilor la masa

Ideal ar fi ca orice familie să își rezerve timp pentru a lua măcar cina împreună. Este un moment oportun în care membrii pot discuta și pot face retrospectiva zilei care urmează să se încheie. Dacă, din diverse motive, acest lucru este greu de pus în practică, totuși, din când în când, merită să îi surprinzi pe cei apropiați și să organizezi chiar tu o masă aranjată ca la carte. Alege un meniu potrivit care știi că ar fi pe placul tuturor. Pe cei mici îi poți implica în etapa de decorare a mesei. Regulile sunt simple și presupun următorii pași: 

 • Pe masă, în dreptul scaunelor, așază câte un suport pentru tacâmuri și farfurii, care are rolul de a proteja masa sau fața de masă de eventualele probleme; 
 • În centrul suportului așază o farfurie mare, întinsă (farfurie tip suport);

            Vezi 👉 aici toate ofertele noastre pentru FARFURII SUPORT 

 • Pe farfuria tip suport pune-o pe cea în care va fi servit felul principal de mâncare; dacă vei servi și ciorbă, ideal este să o aduci în bol separat, exact atunci când o mâncați; 
 • În partea stângă a farfuriei, așază un șervet, iar pe acesta poți pune furculița cu furcheții în sus;
 • În partea dreaptă a farfuriei suport, pune cuțitul cu tăișul spre interior, iar lângă acesta, poți așeza lingura, dacă este necesar;
 • Tacâmurile folosite la desert se așază în fața farfuriei suport.

Cum așezi paharele

asezarea paharelor la masa

Desigur că paharele vor fi alese în funcție de ce vreți să beți la cină. De regulă, dacă dorești ca masa ta să arate ca un spațiu demn de restaurantele cu stele Michelin, atunci este bine să alegi un set de pahare cât mai elegante, pe care să le așezi în fața farfuriei suport, după tacâmurile de desert, astfel: începe cu paharul de apă, apoi pune-l pe cel pentru vin roșu, urmând paharul pentru vin alb și cel pentru aperitiv. 

Vezi 👉 aici SET PAHARE DIN STICLA

Ce decorațiuni să folosești

Oricât de formală ar putea fi cina în familie, un strop de creativitate nu strică niciodată. Dacă vrei să scoți din monotonie clasicul stil specific meselor luate acasă, poți opta pentru câteva modalități de amenajare. De exemplu, alege designul farfuriilor în funcție de felul de mâncare servit. Dacă sunteți o familie mai tradiționalistă și meniul pregătit este inspirat din cultura românească, atunci poți opta pentru seturile care au imprimate motive tradiționale atrăgătoare, cum sunt:

De asemenea, platourile din lemn și bolurile ceramice în care pui tot felul de bunătăți, fie aperitive, fie deserturi, nu ar trebui să lipsească de pe masă. 

Cu entuziasm și puțină imaginație, oricând poți transforma o cină simplă într-un moment cu adevărat important pentru familia ta. 

Sursa foto: Shutterstock 

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

  Lasă un răspuns

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Articole recomandate

  %d