Cei mici adoră deserturile. Uneori nu doar să le mănânce, ci să și vadă cum le pregătești. Aluaturile pentru gogoși sau preparatele cu multă făină sunt printre favoritele lor, probabil pentru că se pot murdări în voie și se pot distra creând lucruri noi. Iată câteva rețete de deserturi pe care le puteți prepara împreună:
Gogoși fără drojdie

Când spunem „gogoși”, sigur ne gândim la frământatul acela obositor sau la timpul pe care îl avem de așteptat până crește aluatul. Așa că, decât să ni se lungească urechile de poftă învârtindu-ne pe lângă castron și verificând dacă este gata sau nu, putem apela și la rețetele fără drojdie.
Ingrediente necesare:
- 3 banane foarte bine coapte;
- 30 g zahăr (opțional);
- 1 ou;
- 200 g făină;
- 10 g praf de copt;
- puțină scorțișoară.
Mod de preparare:
Împreună cu micul tău ajutor de bucătar, pregătiți ingredientele, un bol pentru aluat, un blender pasator sau un zdrobitor pentru cartofi. Decojiți mai întâi bananele și puneți-le bucățele în bol. Cu ajutorul zdrobitorului sau blenderului, pasați fructele până când obțineți o pastă. Dacă bananele sunt foarte coapte, nu mai trebuie să adăugați zahăr. Gogoșile vor fi destul de dulci și fără. Adăugați, apoi, oul și scorțișoara și amestecați bine. În final, încorporați încet făina și praful de copt și putem spune că aici rolul celui mic se încheie, pentru că tot ce rămâne de făcut este ca părintele să prăjească gogoșile în baia de ulei. Cu ajutorul unei linguri pentru înghețată, ia aluatul din bol, pune-l în uleiul deja încins la foc mediu sau mic. Dacă focul este prea mare, riști ca aluatul să se prăjească doar la suprafață, în interior rămânând crud. Când sunt bine rumenite pe ambele părți, scoate gogoșile și așază-le pe un șervețel care poate absorbi uleiul. Verdictul final îl va da cel mic, desigur. Probabil el îți va spune cât de gustoase sunt gogoșile cu banane și fără drojdie. Poftă bună!
Gofre cu vanilie

În formă de inimioară sau clasice, simple sau în combinație cu fructe ori puțină înghețată, gofrele, waffele, cum se mai numesc, ne cuceresc atât prin aspect, cât și prin gust. Dacă micuțului tău îi plac clătitele și pandișpanurile, cu siguranță va aprecia și acest desert, așa că merită încercat, ce spui?
Ingrediente necesare:
- 150 g unt;
- 350 g făină;
- 450 ml lapte;
- 4 albușuri;
- 4 gălbenușuri;
- 3 linguri zahăr;
- 10 g praf de copt;
- esență de vanilie.
Mod de preparare:
Pentru început, topește untul, apoi pune-l într-un bol, alături de zahăr și gălbenușuri. Amestecă bine și toarnă, apoi, laptele. Separat, încorporează praful de copt în făină, și când zahărul din bol începe să se dizolve, adaugă făina puțin câte puțin până când obții un aluat consistent. Separat, bate albușurile spumă și adaugă în ele esența de vanilie. Când obții o cremă ca de bezea, pune-o încet peste aluatul din făină și, folosind un tel, amestecă totul prin mișcări largi, de jos în sus. Acum compoziția este gata. Preîncălzește aparatul pentru gofre sau waffles, unge tava acestuia cu puțin ulei și, cu ajutorul unui polonic, toarnă aluat în fiecare formă. Așază capacul aparatului și lasă gofrele să se coacă 4-5 minute. Când sunt gata, scoate-le și lasă-le să se răcească pe un grătar. Continuă în același fel până când termini tot aluatul. Descoperă 👉 oferta noastră pentru aparat de preparat vafe.
Înghețată naturală

Știm că mulți copii sunt topiți atunci când aud de înghețată, asta spre nemulțumirea părinților care o asociază cu durerile în gât. Din când în când, poate fi permisă, însă mai ales atunci când înghețata este făcută în casă, fiind 100% naturală. Pentru a o prepara, ai nevoie de patru banane coapte, câțiva fulgi de migdale sau câteva lingurițe de nuci date prin mașină, opțional, un praf de scorțișoară și un robot de bucătărie sau un blender care conține și acele accesorii pentru făcut frișcă sau bezea. Descoperă 👉 toate ofertele noastre de mixer vertical.
Pentru a prepara înghețata, mai întâi trebuie să tai bananele felii, să le așezi într-un bol cu capac pe care să îl pui în congelator pentru 10-12 ore. Eventual, le poți pregăti seara, iar a doua zi, după masa de prânz, vă puteți răsfăța cu desertul. După ce bananele au înghețat, scoate-le din bol și pune-le în recipientul mixerului vertical sau al robotului de bucătărie și mixează-le cu lamelele pentru făcut frișca. Vei obține, astfel, o pastă cu textură, dar și gust asemănătoare cu cele ale înghețatei. În această cremă, îl poți lăsa pe copilul tău să adauge puțină scorțișoară, un pumn de migdale, nuci, fructe uscate, în funcție de preferințele lui. Veți vedea că, deși pare o rețetă banală, de la care nu te aștepți la rezultate extraordinare, înghețata de banane va fi un deliciu pentru toți.
Fursecuri cu unt și fructe uscate
Fursecurile cu unt pot fi potrivite pentru copiii de cel puțin doi ani. Conțin puțin zahăr și sunt pregătite la cuptor, nu sunt prăjite și pot fi savurate cu lapte sau ca o gustare între mese. Ușoară și rapidă, această rețetă poate fi gătită alături de cel mic.

Ingrediente necesare:
- 150 g unt;
- 4 linguri zahăr brun;
- 2 ouă;
- 1 cană mix din fructe uscate (merișoare, curmale, stafide, banane, prune, caise);
- 140 g făină;
- 1 esență de vanilie.
Mod de preparare:
Mai întâi, taie untul în cubulețe și pune-l într-un castron încăpător. Peste el pune zahărul și cele două ouă și amestecă ingredientele cu un mixer. Când zahărul începe să se dizolve, adaugă fructele uscate, apoi făina și esența de vanilie. Amestecă totul cu atenție, fără să se formeze cocoloașe. Când aluatul este încă lipicios și ai încorporat cele 140 g de făină, poți da drumul la cuptor pentru a-l preîncălzi. Pe fundul unei tăvi pune puțin ulei și o foaie de copt, apoi așază fursecurile. Aluatul se ia cu ajutorul unei linguri și se pune în tavă. În final, lasă fursecurile la copt 45 de minute. Simple sau savurate cu o cană de lapte rece, cu siguranță vor fi un deliciu atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, așa că noi vă urăm poftă bună!
Sursă foto: Shutterstock
Fara Comentarii