Perioada prin care trecem a adus cu sine și multe schimbări în viața noastră. Chiar dacă vremea de afară este perfectă pentru plimbările în parc, tot trebuie să petrecem mai mult timp acasă, pentru ne proteja pe noi, dar și pe cei din jur.
Dat fiind faptul că și biroul s-a mutat acasă, cu toții am început să facem mici schimbări în locuință, pentru ca aceasta să fie cât mai confortabilă. Productivitatea noastră crește dacă ne simțim bine în spațiul în care locuim și lucrăm. Astfel că, dacă ți-ai propus să îți transformi casa în acasă, trebuie să iei în calcul detaliile care țin de amenajarea locuinței, dar și de culorile care se regăsesc în aceasta.
Dacă ai nevoie de inspirație pentru decorarea casei tale, ideile de mai jos cu siguranță îți vor fi de folos!
Un spațiu de lucru modern și confortabil

Poate că pare ideal la prima vedere să lucrezi de pe canapeaua din living sau poate chiar din pat. Însă, după o perioadă de timp mai lungă în care ai stat cu laptopul în brațe, o să constați că ai nevoie de un loc special amenajat. De ce? În primul rând, ai nevoie de liniște ca să te poți concentra pentru rezolvarea task-urilor, iar acest lucru este imposibil, mai ales dacă ai copii.
În al doilea rând, dacă lucrezi toată ziua de pe canapea vei avea probleme cu durerile de spate, în special cu cele lombare. Așadar, pentru a evita o astfel de situație, amenajează-ți un loc al tău, numai bun pentru lucratul de acasă. Investește într-un birou de calitate și nu în ultimul rând într-un scaun confortabil. Acesta din urma este important atât pentru sănătatea ta, cât și pentru eficiență. Faptul că petreci 8 ore pe scaun este un motiv în plus pentru a alege unul potrivit pentru tine.
Vezi 👉 selecția noastră de SCAUNE DE BIROU
Biroul, de asemenea, trebuie să nu ocupe prea mult spațiu – mai ales dacă nu ai o locuință încăpătoare. Dacă vrei să-ți amenajezi un spațiu de lucru confortabil, asigură-te că înălțimea biroului pe care-l achiziționezi este între 73 și 76 cm, pentru o poziție comodă a corpului și pentru ca scaunul de birou să între sub acesta.
Vezi 👉 selecția noastră de BIROURI
Acordă atenție decorațiunilor

Micile detalii sunt întotdeauna importante, mai ales atunci când vine vorba de amenajarea casei. Decorațiunile au un rol esențial, iar ceea ce se regăsește în casa ta trebuie să te reprezinte. De exemplu, ceea ce alegi să pui pe pereții casei tale spune o poveste despre tine, ca persoană. Pentru hol alege tablouri cu modele abstracte, iar pentru living, de exemplu, ia în calcul tablourile cu imagini din natură.
Vezi 👉 selecția noastră de TABLOURI CANVAS
În plus, nu uita de covoare. Acestea au atât un rol practic, întrucât contribuie la izolarea podelelor, dar și unul estetic. Există nenumărate modele de covoare pe piață, de diferite dimensiuni, culori și modele, astfel că este imposibil să nu găsești ceva potrivit locuinței tale. Dat fiind faptul că și culorile ne influențează starea de spirit, evită să alegi pentru dormitor un covor roșu, întrucât această nuanță poate mări presiunea sângelui și ritmul respirației. În locul acesteia alege albastrul, care îți dă o stare de liniște și relaxare.
Vezi 👉 selecția noastră de COVOARE PENTRU CASĂ
Florile au fost întotdeauna o alege inspirată pentru amenajarea locuinței, întrucât ele completează întregul decor. În cazul camerelor mari, cu un decor minimalist, potrivite sunt aranjamentele florale voluminoase, pentru a umple spațiul. De asemenea, pentru a înfrumuseța casa, investește și în ghivecele potrivite. Ele au un rol estetic, dar și practic, pentru că plantele tale se vor dezvolta armonios dacă au spațiu suficient, sol bun și lumina care le avantajează, fie ea directă sau indirectă.
Vezi 👉 selecția noastră de GHIVECE ȘI SUPORTURI
Amenajează un colț special pentru lectură

Nicio casă nu este completă fără cărți. Cititul ne relaxează și ne ajută să uităm de grijile cotidiene, iar acestea sunt doar câteva beneficii ale acestuia. Însă, pentru ca sesiunile de lectură să fie și mai plăcute, ia în considerare amenajarea unui spațiu pentru citit. Probabil ți se pare o treabă complicată implementarea unui astfel de proiect, mai ales dacă nu dispui de mult spațiu acasă. Însă, pentru orice există soluții, iar detaliile sunt elementele cheie.
Pentru început, trebuie să decizi unde o să se regăsească acest spațiu. Ai mai multe opțiuni, iar camera de zi este una dintre ele. Însă, poți alege și dormitorul, iar avantajul acestuia este acela că el este deja confortabil și relaxant. Însă, dacă dacă dispui de o mansardă, aceasta este ideală pentru citit și, în plus, aici poți muta și toate cărțile, lăsând celelalte camere mai aerisite.
Investește într-un fotoliu confortabil
Nimic nu este mai plăcut decât să citești într-un fotoliu confortabil. Ideale sunt cele cu perne din spumă cu memorie, pentru că ajută la înlăturarea tensiunii musculare și te ajută să te relaxezi. Avantajul acestora este acela că pot fi mutate cu ușurință dintr-un colț al casei în altul. Astfel că, dacă vremea este frumoasă și vrei să te bucuri de razele soarelui, îți poți amenaja o zonă de citit pe balcon.
Vezi 👉 AICI oferta noastră de FOTOLII
Include o bibliotecă
Pentru ca spațiul pentru lectură să fie complet, include în decor și o bibliotecă. Nu trebuie să fie una de mari dimensiuni, ca să nu ocupe prea mult loc. O bibliotecă este necesară pentru că îți poți așeza în ea toate volumele, fără să mai fie nevoie să le depozitezi într-un alt colț al casei.
Vezi 👉 AICI oferta noastră de BIBLIOTECI
Nu uita de corpurile de iluminat
Corpurile de iluminat bine alese sunt importante pentru a crea în casa ta o atmosferă cozy. Lumina joacă un rol esențial în starea noastră de spirit. Astfel, pentru spațiul de lectură ia în calcul câteva corpuri de iluminat care au rolul de a evidenția această zonă.
Combină lumina caldă, cea în nuanțe de galben, cu cea rece – care este albă – pentru o atmosferă relaxantă și confortabilă.
Vezi 👉 AICI selectia noastră de LAMPADARE, VEIOZE ȘI LĂMPI
Amenajarea casei în stil Feng Shui

Feng Shui este o știință veche de mii de ani, iar numele (care înseamnă vânt și aer) face referire la comuniunea omului cu natura. O locuință decorată în stil Feng Shui este un spațiu primitor, armonios, dar și confortabil. Potrivit acestei teorii chineze, cele cinci elemente care trebuie să se regăsească în locuința ta sunt:
- Lemnul – în tradiția chineză, lemnul înseamnă prosperitate. Pentru ca locuința să fie cât mai armonioasă este indicat ca piesele de mobilier din lemn să fie orientate spre est sau sud.
- Pământul – semnifică stabilitate și încredere și este reprezentat de formele pătrate, în nuanțe de bej. Pentru o poziționare strategică, poți așeza aceste forme orientate spre vest, nord-vest și sud-vest.
- Focul – înseamnă creativitate și pasiune. Acesta este pus în valoare de obiectele în nuanțe de portocaliu, roșu sau galben. Unde trebuie să le poziționezi? Ei bine, în centrul locuinței, în nord-est sau sud.
- Apa – face trimitere la prosperitate și abundență. Ea simbolizează natura și se regăsește în obiectele curbate și reflectorizante. Așază-le în est și sud-est.
- Metalul – oferă calm și face trimitere la disciplină. Elementele de metal – ideale în forme rotunde, trebuie poziționate în nord sau vest. Evită să folosești prea multe pentru decorarea casei, pentru a nu crea un mediu ostil.
Ideea de bază a filosofiei Feng Shui este să folosești cele cinci elemente pentru decorarea casei. Odată ce acestea sunt așezate în armonie, în locuința ta va fi mai primitoare și mai confortabilă.
Pe lângă aceste detalii, curățenia este un lucru esențial. Nu cureți doar spațiul fizic, ci și pe cel energetic. Pentru a crea o atmosferă Feng Shui în casa ta, acordă atenție ferestrelor și curăță-le în mod regulat. Geamurile curate permit luminii să pătrundă în casă, iar acest lucru este benefic pentru că razele soarelui ne energizează.
Casa noastră este un loc special. În ea ne relaxăm, muncim, ne petrecem timpul cu familia și ne odihnim. Așadar, ca să ne simțim bine în ea este important ca aceasta să fie confortabilă și primitoare. Acordă atenție obiectelor de mobilier și decorațiunilor și aranjează totul astfel încât obiectele să fie în armonie, iar întreg spațiul să nu fie încărcat.
Sursă foto: Shutterstock
Fara Comentarii