Cum să îți perfecționezi cunoștințele de limba engleză într-un mod rapid și interactiv

trucuri pentru perfectionarea limbii engleze

În zilele noastre, cunoașterea limbii engleze nu mai este un avantaj, ci o adevărată necesitate, indiferent de vârsta ta și de mediul de lucru în care activezi. Totuși, în cazul multora dintre noi, jobul și responsabilitățile familiale ne consumă cea mai mare parte a timpului, iar alocarea acestuia, fie și pentru o oră pe zi, învățării limbii engleze, este foarte dificilă. 

Dacă îți dorești să înveți limba lui Shakespeare sau să îți perfecționezi cunoștințele, însă nu ai posibilitatea de a face meditații, poți să îmbini utilul cu plăcutul și să descoperi anumite activități relaxante, care te vor ajuta să înveți limba engleză. 

În cele ce urmează, îți sugerăm o serie de activități plăcute, cu ajutorul cărora vei reuși să-ți îmbunătățești considerabil cunoștințele de limba engleză, și pentru care îți vei putea găsi zilnic timpul de a le îndeplini. 

trucuri pentru invatarea limbii engleze

Vizionează filme sau seriale cu subtitrare în engleză 

Majoritatea persoanelor aleg să vizioneze un film după o zi de lucru sau atunci când sunt în drum spre casă, de la serviciu. Pe lângă faptul că acest obicei este unul relaxant, care te ajută să te deconectezi de la activitățile zilnice, îl poți transforma în unul util, prin care să-ți îmbunătățești cunoștințele de limba engleză.

Astfel, data viitoare când vizionezi un film sau un episod din serialul tău preferat, asigură-te că setezi subtitrarea pentru limba engleză. Dialogurile dintre personaje te vor ajuta să-ți perfecționezi pronunția și să-ți dezvolți cursivitatea în comunicare, în timp ce subtitrările îți vor permite să înveți cum se scriu cuvintele și să înțelegi mai ușor anumite expresii.  

În cazul în care vrei să grăbești procesul de învățare, îți poți nota fiecare cuvânt pe care nu îl înțelegi pe o foaie de hârtie și să îl cauți apoi în dicționar. 

Vezi 👉AICI DICTIONAR DE LIMBA ENGLEZA

Folosește-te de o carte de gramatică pentru a formula propoziții corecte care conțin acel cuvânt, apoi verifică dacă timpurile verbelor și modul în care ai folosit cuvintele se potrivesc contextului. Chiar dacă această metodă necesită consultarea unor cărți educaționale, este mult mai eficientă decât căutarea, la întâmplare, a unor cuvinte în dicționar.   

AICI gasesti 👉CARTE DE GRAMATICA A LIMBII ENGLEZE

Setează-ți limba engleză la telefon și la laptop

Pentru a învăța rapid o limbă străină, este necesar să interacționezi constant cu anumite cuvinte și expresii din acea limbă, astfel încât să te obișnuiești cu modul în care sunt folosite și să înțelegi aproape intuitiv semnificația lor. Tocmai de aceea, persoanele care locuiesc o perioadă îndelungată într-o țară străină ajung să înțeleagă mult mai rapid limba nativă a acelui loc, fără a face o pregătire de specialitate în acest sens. 

Cu toate că nu poți face efortul de a te muta într-o țară vorbitoare de engleză doar pentru a învăța limba, ai posibilitatea de a lua anumite măsuri prin care să-ți crești, pe cât posibil, interacțiunea cu limba engleză. Un prim pas este setarea limbii engleze pentru dispozitivele pe care le folosești cel mai mult pe parcursul zilei, anume smartphone-ul, laptopul sau tableta. Fă același lucru și pentru aplicațiile pe care le utilizezi pentru a avea acces la o gamă cât mai mare de cuvinte în limba engleză. În funcție de activitățile tale, vei întâlni atât cuvinte uzuale, cât și unele expresii complexe, care îți vor permite să-ți îmbunătățești vocabularul fără a face mari eforturi în acest sens.

Organizează-ți eficient materialele de învățare

Din fericire, în zilele noastre este foarte ușor să găsești ghiduri, dicționare și alte materiale educaționale care să te ajute să înveți rapid limba engleză, însă pentru a profita la maximum de acestea și pentru a avea un parcurs logic de învățare, este nevoie să înveți să te organizezi într-un mod eficient.

Pentru a te asigura că reții fiecare cuvânt și expresie pe măsură ce le înveți, este recomandat să le scrii pe bilețele de tip post-it, pe care să le așezi aproape de spațiul tău de lucru sau într-o zonă în care petreci foarte mult timp. Mai mult decât atât, este important să-ți depozitezi toate dicționarele și materialele informative într-un loc ușor accesibil, precum o bibliotecă specială, care să-ți permită să le structurezi astfel încât să ai acces rapid la informațiile necesare.   

 👉AICI gasesti BIBLIOTECA HANDY

carti in limba engleza

Citește cărți în limba engleză

Dacă cititul este o activitate relaxantă pentru tine, pe care o practici cu drag în timpul liber, ar trebui să îți alegi noi subiecte de lectură și să incluzi și cărți în limba engleză în colecția ta. Totuși, este important să alegi titlurile în funcție de cunoștințele tale actuale de limbă engleză, astfel încât să nu întâlnești o exprimare greoaie, pe care ți-ar fi dificil să o înțelegi, dar nici una prea simplă, care nu ar reprezenta o provocare pentru tine. 

Dacă ești pasionat de artă, iar cunoștințele tale de limba engleză se apropie de nivelul mediu, îți recomandăm să alegi câteva dintre titlurile de mai jos, care îți vor da ocazia de a te familiariza cu foarte multe expresii din limba lui Shakespeare și de a afla lucruri interesante despre opere, locuri sau personalități marcante ale societății. 

Gasesti 👉AICI CARTI IN LIMBA ENGLEZA 

carti pentru invatarea limbii engleze

Conversează online în limba engleză 

Dacă ai interese despre care îți place să afli lucruri noi și să-ți împărtășești experiențele, ai putea să cauți un forum sau un grup internațional pe o rețea de socializare în care sunt persoane cu aceleași înclinații ca tine și unde vei putea citi părerile celorlalți, veni cu puncte de vedere noi și cunoaște persoane cu pasiuni comune ție. 

Pentru că cel mai bun mod prin care poți învăța această limbă este comunicarea, un astfel de exercițiu se va dovedi extrem de benefic pentru încercarea ta de a-ți îmbunătăți cunoștințele de engleză. 

Limba engleză este frumoasă și foarte ușor de învățat, dacă ești organizat și îți dozezi timpul în mod eficient. Include procesul de învățare în activități pe care le faci cu plăcere, pentru a deprinde noi cunoștințe în mod natural, fără a face un efort prea mare. 

Sursa Foto: Shutterstock 

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d blogeri au apreciat: