Cum să îți dezvolți rutine noi de îngrijire, chiar dacă nu mai ieși din casă zilnic

rutine pentru îngrijirea corpului

Schimbările din ultima vreme ne-a dat despe cap stilul de viață cu care eram obișnuiți. Cu toate acestea, specialiștii ne încurajează să ne continuăm obiceiurile ca și până acum, atât cât se poate, dar stând în casă. Tot ei susțin că rutinele joacă un rol esențial în această perioadă. Faptul că îți stabilești la începutul zilei un program clar, pe care să îl respecți te ancorează într-o certitudine de care mintea are nevoie, mai ales în vremurile acestea haotice și tulburi. 

De aceea, ne-am propus să discutăm în acest articol despre cum îți poți organiza rutinele de îngrijire a corpului cât timp suntem acasă. În acest fel, împuști mai mulți iepuri dintr-un foc: 

  • profiți din plin de timpul liber; 
  • oferi atenție și îngrijire corpului tău, compensând lipsa vizitelor la saloanele de înfrumusețare, masaj sau la sălile de fitness;
  • descoperi că nu ai nevoie de foarte mult timp și nici de metode foarte complicate pentru a avea grijă de corpul tău; 
  • înveți să te relaxezi prin pași simpli, dar făcuți cu perseverență; 
  • îți creezi o rutină sănătoasă care poate rămâne ancorată în programul tău.

Iată, în continuare, cum poți să îți creezi obiceiuri noi de îngrijire:

Ce trebuie să cuprindă rutina zilnică de îngrijire a tenului

Pentru a preveni apariția coșurilor și a ridurilor, regula de bază este să acordăm atenție tenului nostru, demachiindu-l și hidratându-l de două ori pe zi. De aceea, este indicat să îți stabilești un mini program, de 15-30 de minute dedicat îngrijirii tenului, pe care să îl respecți dimineața, cum te trezești și seara, înainte de somn, și care să cuprindă pașii următori:   

produse pentru îngrijirea tenului

Pasul 1. Curățarea și tonifierea tenului 

Chiar dacă în perioada aceasta multe dintre noi nu ne machiem, nu înseamnă că demachiantul trebuie scos din trusa de îngrijirea a tenului. El te poate ajuta să cureți tenul de impuritățile cu care este încărcat peste zi. Curățarea permite porilor să respire și astfel previi apariția coșurilor, dar și îmbătrânirea prematură a tenului. Pentru acest pas, poți folosi următoarele produse: 

  • Laptele demachiant este cel mai cunoscut produs de curățare și avantajul lui este că elimină eficient atât machiajul, cât și alte impurități. Indicat este să alegi un demachiant potrivit tipului tău de ten. Cel mai bun demachiant este acela care nu usucă, nu irită fața și nici nu o încarcă, deci trebuie să îl simți confortabil pe piele imediat după ce îl folosești. Dezavantajul cremelor demachiante este că după utilizarea lor trebuie să aplici o loțiune tonică pentru închiderea porilor;
  • Gelul de curățare este recomandat mai ales în perioadele în care nu ne machiem. Este asemănător unui săpun lichid, dar care are pH-ul neutru. Dacă folosești un astfel de produs, ai grijă să protejezi pielea mai sensibilă din zona ochilor;
  • Apa micelară curăță eficient impuritățile și lasă tenul aerisit și ușor și este potrivită mai ales pentru persoanele cu pielea sensibilă. De asemenea, indicat este să folosești dischete din bumbac pe care să le aplici prin mișcări ușoare, ascendente sau circulare, care pot accelera circulația sanguină la nivelul feței și, astfel, poți preveni apariția ridurilor.

Indicat este ca după curățare să folosești o loțiune tonică. Aceasta reîmprospătează tenul, închide porii, îndepărtează excesul de sebum și pregătește pielea pentru hidratare. 

Vezi 👉 AICI  toate ofertele noastre de PRODUSE PENTRU CURĂȚAREA TENULUI

Pasul 2. Exfolierea 

Acest pas nu trebuie făcut zilnic, ci de 1-3 ori pe săptămână, în funcție de nevoile tenului tău. Folosind o cremă sau o mască exfoliantă, masează ușor pielea timp de 2-3 minute. În felul acesta, îndepărtezi celulele moarte și tenul devine catifelat, moale și cu un aspect strălucitor. 

De asemenea, buzele au la fel de multă nevoie de hidratare precum restul feței. De aceea, indicat este să folosești exfoliante speciale împreună cu un balsam pentru buze. 

Pasul 3. Hrănirea și hidratarea

Mixt, normal, gras, sensibil, uscat, tipul tău de ten determină tipul de cremă care ți se potrivește. Dacă încă nu ai cerut sfatul unui medic dermatolog în privința acestui aspect, recomandat este să o faci și să urmărești câteva direcții simple:

  • Pentru tenul mixt, specialiștii recomandă folosirea unei creme care să absoarbă grăsimea din zona T și a uneia care să hidrateze porțiunile uscate, obrajii, pomeții, zona ochilor;
  • Tenul uscat are nevoie de o cremă foarte hrănitoare care hidratează pielea în profunzime. De asemenea, este recomandat să consumi multe lichide; 
  • Pentru tenul gras, sunt recomandate cremele cu texturi gelate, aerate, matefiate, care au efect de reglare a sebumului; 
  • Tenul sensibil are nevoie de creme cu efect hipoalergenic, cât mai naturale, fără coloranți și conservanți și care relaxează și calmează tenul. 

În plus, pe site-ul nostru ai posibilitatea de a sorta categoriile de produse în funcție de tipul tău de ten:

  • ten matur;
  • ten sensibil;
  • ten mixt-gras;
  • ten uscat-sensibil;
  • ten uscat;
  • ten sensibil. 

Vezi 👉 AICI  ofertele noastre de CREME PENTRU TOATE TIPURILE DE TEN 

De asemenea, pentru hrănire poți folosi fiolele anti aging sau serumul pe bază de vitamina C, acid hialuronic sau alte uleiuri hrănitoare. 

Rutine esențiale pentru îngrijirea corpului

produse pentru îngrijirea corpului

Îngrijirea pielii nu se oprește, însă, doar la ten. Pentru a ne menține un aspect tânăr, trebuie să avem grijă de pielea noastră, iar rutinele scurte, dar zilnice, sunt aliatul de nădejde, mai ales în zilele în care nu avem la îndemână alte metode mai „performante”, de genul vizite la salon, ședințe de masaj, saună, peeling profesionist. Pe cât de simple și ușor de practicat sunt aceste rutine, pe atât de multe beneficii îți vor aduce, așa că merită să le introduci în programul tău zilnic: 

  • Acordă atenție mâinilor, călcâielor, tălpilor, coatelor și genunchilor – aceste zone au nevoie de tratament special, fie pentru că sunt expuse foarte des produselor chimice, detergenți, săpunuri (cum sunt mâinile), fie pentru că au o textură diferită față de restul corpului (cum este în cazul călcâielor, unde pielea este de patru ori mai groasă decât cea de pe brațe, de exemplu); 
  • Seara, după duș, înainte de somn, dedică 15-30 de minute zilnic masajului. Folosind un ulei, un unt de corp sau o loțiune hidratantă, masează ușor pielea, mai ales în zonele în care este nevoie de mai multă hidratare: mâini, coate, tălpi, călcâie sau în zonele în care simți pielea uscată; 
  • De două ori pe săptămână folosește un scrub sau gomaj ușor pentru exfoliere. Cu ajutorul acestui procedeu, elimini celulele moarte, iar pielea devine moale, catifelată,  curată și se poate regenera ușor;

Vezi 👉 AICI  toate ofertele noastre de CREME DE ÎNGRIJIRE A CORPULUI

  • O dată pe săptămână, dedică o seară relaxării. Poți face o baie caldă și te poți bucura de efectele calmante pe care le au sarea de baie și uleiurile esențiale. Recomandate sunt uleiurile de lavandă, mușețel sau trandafir. Acestea nu se adaugă direct în apa fierbinte, ci trebuie mai întâi combinate cu un ulei de bază purtător, precum uleiul de măsline, cocos, floarea-soarelui sau jojoba. Pentru o singură baie, este suficient dacă adaugi 3-7 picături într-o lingură cu ulei de bază. De asemenea, evită să folosești uleiurile care ar putea irita pielea: uleiul de scorțișoară, cuișoare, oregano, mentă, portocală sau alte citrice. 

Nu în ultimul rând, combină toate aceste rutine zilnice cu 60 de minute de exerciții fizice, cu o alimentație bogată în fructe și legume și cu o hidratare corectă. Este important să susținem corpul atât din interior (prin diete echilibrate și o viață cu mai puțin stres), cât și din exterior, alegând produse de îngrijire adecvate nevoilor pielii noastre. 

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d blogeri au apreciat: