Cum să ai grijă de unghiile tale acasă: trucuri pentru o manichiură rezistentă

trucuri pentru manichiura

Cineva spunea că mâinile și manichiura sunt un fel de carte de vizită. Merită să arate impecabil chiar și atunci când nu putem sau nu avem timp să mergem la salon. Pentru astfel de perioade ne vin în ajutor trucurile numai bune de aplicat acasă.

De ce lucruri ai nevoie

Tot ce ai nevoie pentru a obține o manichiură impecabilă sunt 30-45 de minute dedicate răsfățului și câteva ustensile:

 • Unghieră;
 • Băț din bambus, o forfecuță, o ustensilă metalică sau un creion profesionist pentru îndepărtarea cuticulelor;
 • Buffer sau pilă profesională pentru unghii;
 • Forfecuta profesionala pentru unghii; 
 • Bol pentru manichiură; 
 • Bază pentru manichiură;
 • Setul de oje pe care vrei să îl folosești;
 • Lac pentru rezistență și strălucire;
 • Spray pentru uscarea rapidă a ojei. 

Vezi 🎁 toate ofertele noastre de produse pentru ingrijirea unghiilor

Cum pilești și pregătești corect unghiile

pilirea corecta a unghiilor

Sigur că secretul unei manichiuri frumoase nu se rezumă doar la modul în care aplicăm oja pe unghie, ci și la etapa de pregătire. Dacă unghiile tale sunt destul de lungi și vrei să le scurtezi, folosește o unghieră, dar nu înainte de a înmuia unghiile timp de 10-15 minute în apă caldă. Nu este recomandat să tai unghiile atunci când sunt foarte tari, deoarece fiind casante, se vor crăpa în forme nedorite. 

După tăierea unghiilor, poți începe pilirea lor. Pilele ar trebui alese astfel încât gradul lor de granulație să fie potrivit unghiei. De regulă, granulația pilei este de 100-180. Cu cât numărul este mai mare, cu atât pila este mai fină. Dacă unghia ta este subțire și se exfoliază extrem de ușor, recomandat este să folosești o pilă cu granulație 180. 

Vezi 🎁 toate ofertele noastre de pile pentru manichiura 

De asemenea, pilirea trebuie să fie efectuată într-o singură direcție. Așa cum știm, unghiile conțin celule de keratină care se pot sparge când pilirea este agresivă. Astfel, unghia se va exfolia rapid. 

După pilire, poți începe să cosmetizezi cuticulele. Recomandat este să le tai cât mai rar sau să lași asta pe mâinile persoanelor specializate, fiind o treabă mai potrivită pentru cei din saloanele cosmetice. Dacă alegi să nu le tai, le poți împinge în partea superioară a unghiei, folosind un băț de bambus special sau o ustensilă din metal. Nu apăsa foarte tare unghia, ci împinge cuticulele ușor, apoi treci la pașii următori.

Trucuri pentru o manichiură rezistentă

Cu siguranță nu îți dorești ca oja să „zboare” de pe unghii la nici 24 de ore după ce ți le-ai pregătit. Nimeni nu vrea să investească aproape 60 de minute pentru niște rezultate de scurtă durată, așa că indicat este, în primul rând, să folosești o ojă rezistentă. În al doilea rând, după ce ai pilit unghiile și ai cosmetizat cuticulele, poți trece la următoarele etape. 

 • Unul dintre motivele pentru care lacul se ia repede este acela că unghia nu a fost curățată suficient înainte. Uleiul și reziduurile trebuie șterse foarte bine după ce unghia a fost pilită. Pentru asta, poți folosi un disc de bumbac și puțină acetonă; 
 • Întotdeauna, înainte de a aplica oja, folosește o bază pentru manichiură sau un tratament care ajută la fixarea ojei;
 • Fii atentă la cantitatea de produs pe care o ai pe pensulă. Nu da un strat foarte gros de prima dată și lasă oja să se usuce bine înainte de a da cel de-al doilea strat; 
 • În final, fixează oja folosind un lac pentru rezistență și strălucire. 

Vezi🎁  toate ofertele noastre de lacuri si baze pentru unghii

Nu în ultimul rând, folosește creme hidratante pentru mâini. Pentru a le simți confortabile, moi și plăcute la atingere, hidratează-le cât mai des. Pentru asta, poți folosi uleiuri naturale, cum este uleiul de argan, ale cărui proprietăți nutritive și emoliente, abundente în vitamina E și alți antioxidanți, fac ca produsul să fie excelent atât pentru îngrijirea pielii, cât și pentru cea a părului sau a unghiilor. 

Cum aplici corect oja clasică

aplicarea corecta a ojei

În primul rând, cu multă răbdare. Și, chiar dacă pare un sfat banal, recomandat este să mănânci ceva înainte sau să bei suficientă apă, pentru a te asigura că nu îți vor tremura mâinile. După ce ai cosmetizat cuticulele, ai pilit unghiile, le-ai șters cu dizolvant, ai aplicat și ai lăsat baza să se usuce, alege culoarea preferată, înmoaie pensula în ojă, apoi scurge-o, astfel încât să nu fie foarte încărcată. Oja se aplică mai întâi pe mijlocul unghiei, apoi în cele două părți laterale, acoperind fiecare colț în parte. Un alt lucru important, atunci când aplici oja, este să găsești un punct de sprijin care să susțină mâna. Pentru cazul în care ai dat ojă și pe deget, folosește un băț de bambus pentru a curăța. Nu în ultimul rând, evită căldura imediat după ce unghiile s-au uscat.

O manichiură frumoasă, cu un aspect îngrijit și plăcut ne face, înainte de toate, pe noi să ne simțim bine. Grija față de noi este esențială oricând și merită să îi acordăm timpul și resursele necesare. 

Credit foto: Shutterstock 

Te-ar putea interesa si

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate

%d