Cum asortezi ceasul cu ținuta: sfaturi, idei, recomandări

cum asortezi ceasul cu tinuta

În diverse forme și culori, cu brățări din piele, oțel, silicon sau textil, ceasurile sunt accesoriile care nu lipsesc din lista de  „must have” atât a femeilor, cât și a bărbaților.  Ele pot avea un rol estetic, dar și unul funcțional, mai ales când vorbim despre ceasurile stil smart watch. Provocarea apare, însă, atunci când trebuie să alegem, din numeroasele oferte, ceasul care să se asorteze cu ținutele, dar și cu personalitatea noastră. Deși acest accesoriu poate fi purtat în orice împrejurare, există câteva sfaturi de care merită să ținem cont. 

Idei și recomandări pentru femei

Pentru femei, ceasul de mână poate fi o piesă care întregește orice stil vestimentar și care oferă un mic detaliu despre personalitatea purtătoarei. De aceea, merită să fie ales cu grijă și mai ales în concordanță cu ținuta. 

Ceasuri pentru ținute business

De regulă, ceasurile destinate ținutelor formale se remarcă prin simplitate și detalii minimaliste. Poți opta pentru un model cu brățară metalică sau din piele și care are un cadran alb, mediu, cu un diametru de 32-38 mm, cu puține funcții și butoane. Cu cât este mai simplu, elegant și impunător, cu atât va fi mai potrivit unei ținute formale, cum este și cea de business. Nu uita să îl asortezi și cu celelalte accesorii pe care le porți: inele, cercei, brățări, colier. 

👉 Vrei să știi ce tip de ceas ți se potrivește? Vezi categoria de CEASURI MUST HAVE PENTRU FEMEI din magazinul nostru online și descoperă ce tipuri de ceasuri nu trebuie să lipsească din setul tău de accesorii.

ceas pentru femei

Ceasul potrivit ținutei casual

Ținutele casual nu sunt prea pretențioase, însă nici nu le putem încadra la capitolul ținute sport.  Modelul clasic de ceas casual este, de regulă, acela care are o curea lata din piele sau din metal și un principiu de funcționare analogic ori digital. Pentru că vorbim de o ținută lejeră, perfectă pentru plimbările în aer liber, pentru sesiunile de shopping sau ieșirile cu prietenii, atunci și ceasul pe care îl purtăm trebuie să fie la fel de comod. Poți alege un ceas cu un cadran mediu sau mic, cu brățară din piele, care se așază cât mai confortabil pe încheietura mâinii. 

Ceasuri „Must Have” pentru bărbați – idei și recomandări

ceasuri pentru barbati

Și în cazul bărbaților, ceasul completează foarte bine orice ţinută, însă simpla purtare nu este de ajuns. Întotdeauna ceasul trebuie asortat cu stilul ţinutei. Tocmai din acest motiv, numeroși bărbați aleg să adauge în colecția lor mai multe tipuri de ceasuri de mână, pe care să le poarte în funcție de modul în care se îmbracă sau ținând cont de evenimentele la care participă. Iată, în continuare, câteva modele „must have”.

👉 Vrei să știi ce tip de ceas ți se potrivește? Vezi categoria de CEASURI MUST HAVE PENTRU BARBATI din magazinul nostru online și descoperă ce tipuri de ceasuri nu trebuie să lipsească din setul tău de accesorii.

Ceasul pentru costum și ținute formale

Ținutele elegante cer accesorii la fel de elegante și simple. De regulă, ceasul pentru costum îl recunoști după cadranul alb cu un diametru de aproximativ 38-42 mm, fără multe detalii și cu o curea subțire din piele. Este un ceas cu cifre romane sau chiar fără cifre și, de asemenea, nu prezintă multe funcții sau butoane. 

Ceasul potrivit pentru ținute casual 

Spre deosebire de stilul clasic, formal, cel casual nu impune foarte multe reguli, așa că și în materie de ceasuri, ai posibilitatea de a alege mai multe variante. De exemplu, cadranul ceasului poate fi mai mare de 38-42 mm, mai ales dacă ai o ținută extravagantă. De regulă, ceasul casual este perfect pentru a fi purtat în timpul zilei, pentru o ieşire în oraş, și poate avea o curea lată, metalică sau din piele, fiind recomandat să fie analog sau digital. De asemenea, o ținută casual poate fi accesorizată și cu un ceas stil dive, care are  extra funcții și un spațiu pentru afișarea datei.

👉 Descopera AICI haine potrivite tinutei casual 

Ceasul potrivit activităților sportive

Dacă la ținutele formale, dar și la cele casual, aspectul și designul ceasului sunt cele care primează, în cazul stilului sport, sunt importante funcțiile, dar și caracteristicile ce țin de durabilitate, rezistență, confort, accesibilitate. Acestea sunt câteva dintre direcțiile pe care trebuie să le urmărești atunci când alegi un ceas sport. Scopul lui este să te ajute să îți monitorizezi și să îți depășești performanțele. Urmărește dacă este rezistent la apă, șocuri, zgârieturi, dacă are sau nu funcții smart, dacă este confortabil și ușor, dacă se așază bine pe încheietura mâinii, astfel încât să nu te incomodeze în timpul activităților sportive. De exemplu, la o ținută sport, ceasurile cu brățară din silicon sunt cele mai potrivite, pentru că sunt comode și îți permit să te miști în voie. 

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d blogeri au apreciat: