Cum alegi bijuteriile în funcție de fizionomie

bijuterii in functie de fizionomie

Știm că orice ținută poate fi pusă în evidență cu ajutorul unor bijuterii alese cu grijă. Ce ar fi rochia strălucitoare de seară fără perechea de cercei potrivită? De multe ori, însă, stilul și culorile ținutei sunt singurele criterii în funcție de care decidem ce bijuterii asortăm. Ca imaginea să fie completă, este nevoie să adăugăm un detaliu important: cerceii, dar și colierele trebuie alese ținând cont de forma feței și de stilul fiecăreia dintre noi. Regula de bază este destul de simplă: alege bijuterii care au o formă diferită, chiar opusă trăsăturilor tale. Iată, în continuare, mai multe detalii: 

Bijuterii potrivite pentru fața pătrată

bijuterii pentru fata patrata

O față pătrată este definită de pomeți și maxilar cu un contur puternic, trăsături accentuate. Pentru a înțelege mai bine caracteristicile, te poți gândi la Jessica Simpson sau la Angelina Jolie, două vedete care au forma feței pătrată. În cazul acesta, sunt recomandați cerceii cu linii curbate, care îndulcesc trăsăturile, modelele rotunde sub formă de cerc sau de lacrimă,  pandantivele rotunde la baza gâtului. Iată câteva modele: 

Bijuterii potrivite pentru fața rotundă

Opusul formei pătrate este fața rotundă și se caracterizează prin faptul că trăsăturile sunt destul de șterse, iar lungimea și lățimea feței sunt egale. În cazul acesta, bijuteriile trebuie alese astfel încât să creeze un aspect alungit, care să dea senzația că fața este mai subțire și ovală. Cerceii lungi, dar și cei cu linii și unghiuri drepte sunt cei mai potriviți. Iată câteva exemple:

În materie de pandantive, sunt potrivite tot cele în forme geometrice, cu linii drepte și  lănțișoarele suprapuse.

Bijuterii potrivite pentru fața ovală

bijuterii pentru fata ovala

Dacă te numeri printre norocoasele care au fața ovală, află că îți stă bine cu orice tip de bijuterie. Acest tip de față are avantajul ca este perfect simetric. De aceea, alegerile în materie de bijuterii le poți face în funcție de coafură, vestimentație și preferințe. Ți se potrivesc atât cerceii mici, cu șurub, rotunzi, sau în orice formă geometrică, dar și cei extravaganzi, voluminoși sau lungi. La fel și pandantivele ori lănțișoarele. Recomandat este să le alegi în funcție de tipul decolteului pe care îl porți și de stilul vestimentar. 

👉 Exploreaza AICI intreaga colectie de coliere

Bijuterii potrivite pentru fața în formă de diamant 

Bărbia subțire, fruntea îngustă și pomeții proeminenți sunt trăsăturile după care poți recunoaște o față în formă de diamant. Vedetele Anne Hathaway sau Halle Berry se pot încadra în această tipologie. Cum echilibrezi trăsăturile unei astfel de fețe? De regulă, cu ajutorul unei perechi de cercei rotunzi și al unor pandantive alese în același model. Poți opta și pentru cerceii lungi, dar aceștia trebuie să fie subțiri, finuți, pentru a pune în evidență linia gâtului. 

👉 Descopera aici intreaga colectie de cercei 

Bijuterii potrivite pentru fața în formă de inimă

Tot cu o bărbie subțire, cum este și cea a actriței Reese Witherspoon, cu o frunte mai lată sau egală cu obrajii este și fața în formă de inimă. În cazul acesta, jumătatea inferioară a feței se îngustează, iar partea superioară este mai evidențiată. Pentru a contrabalansa aceste trăsături,  alege bijuteriile care sunt opuse formei, adică pe cele care au accentul în partea inferioară și sunt subțiri în partea superioară. De exemplu, cerceii în formă de candelabru, de lacrimă sau  triunghiurile cu vârful în sus, precum:

Nu întotdeauna trebuie să punem accentul doar pe haine. Pentru a contura o imagine completă, este important să fim atente la detalii, la trăsăturile care ne definesc și la stilurile care ne evidențiază frumusețea.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d