Atunci când îți dorești să te bucuri de un preparat savuros, pe care să îl poți pregăti rapid și fără foarte mare bătaie de cap, o porție de paste se poate dovedi a fi alegerea ideală. Originare din Italia, pastele au devenit repede populare în întreaga lume, datorită simplității cu care pot fi preparate, dar și posibilității de a le reinventa continuu.
De asemenea, pastele sunt atât de îndrăgite și datorită faptului că pot fi pregătite în aproape orice fel îți dorești: cu carne, legume, pește, brânzeturi sau chiar sub formă de deserturi, de aceea reprezintă un fel de mâncare de care nu ai cum să te plictisești vreodată.
Dacă ești în pană de idei sau, pur și simplu, îți dorești să experimentezi un nou fel de mâncare, în care pastele sunt personajul principal, în cele ce urmează, îți oferim câteva rețete gustoase și foarte ușor de preparat.

Penne arrabbiata
Un fel de mâncare delicios, pe care îl poți pregăti în mai puțin de o jumătate de oră. Pentru a-l prepara, vei avea nevoie de 100 ml de vin alb, 4 roșii proaspete, tăiate în cuburi, sau o conservă de 300 mg de roșii cuburi, 200 ml suc de roșii, o jumătate de linguriță de chili pudră, 2 linguri de ulei de măsline, 2 căței de usturoi tăiați mărunt, 400 g de penne și sare.
Pentru început, pune o oală cu apă la fiert, în care vei adăuga o jumătate de linguriță de sare și o jumătate de linguriță de ulei de măsline. Lasă apa să fiarbă, iar după ce dă în primul clocot, adaugă pastele și lasă-le să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj.
În timp ce fierbe apa, poți trece la prepararea sosului. Pentru început, va fi nevoie să încingi o tigaie, în care să adaugi uleiul de măsline. În continuare, adaugă usturoiul tăiat și jumătatea de linguriță de chili, amestecând încontinuu, astfel încât usturoiul să nu se ardă. După ce acesta capătă o culoare arămie, poți să adaugi sucul de roșii, roșiile tăiate în cubulețe, iar la final, vinul. Amestecă pentru a omogeniza compoziția și las-o să fiarbă până când capătă o textură mai consistentă. Când este aproape gata, adaugă sare.
Odată ce pastele s-au fiert, scurge-le bine, pune-le într-o farfurie, iar peste acestea toarnă sosul obținut. Pentru un plus de aromă, poți completa acest preparat și cu puțin parmezan ras, adăugat peste sos.

Paste cu pui
Această rețetă de paste reprezintă un fel de mâncare sățios, potrivit pentru masa de prânz. Pentru preparare, vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 250 g penne, 1 jumătate de ceapă, 2 linguri de ulei de măsline, 400 g piept de pui, 50 de grame de unt, 100 g parmezan, 4 roșii decojite, tăiate mărunt, 2 căței de usturoi, tăiați cubulețe, 1 linguriță de sos de roșii, sare și piper.
Începe prin a pune pastele la fiert, într-o oală cu apă, în care ai adăugat o jumătate de linguriță de sare și o jumătate de linguriță de ulei de măsline, apoi lasă-le la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Lasă apa să fiarbă și începe să prepari sosul.
AICI gasesti 👉OALA DIN INOX CU CAPAC DE STICLA
Spală bine pieptul de pui, taie-l în cubulețe și prăjește-l într-o tigaie bine încinsă, în care ai adăugat puțin ulei de măsline. Atunci când pieptul capătă o culoare alb-arămie, poți adăuga ceapa tăiată mărunt, pe care o vei căli nu mai mult de 1-2 minute. În continuare, vei adăuga roșiile tăiate cubulețe, usturoiul și pasta de roșii, amestecând astfel încât compoziția să se omogenizeze. Lasă să fiarbă la foc mic și adaugă sarea, piperul și oregano. Lasă sosul să scadă, iar atunci când capătă o textură densă, îl poți lua de pe foc.
Adaugă pastele, sosul de piept de pui, untul, iar apoi parmezanul, într-un vas termorezistent, și dă preparatul la cuptor pentru circa 10 minute.
AICI gasesti 👉CARTE DE RETETE CU CARNE DE PUI

Paste cu ciuperci
Aceste paste sunt o adevărată explozie de arome, oferite atât de ciuperci, cât și de celelalte ingrediente care se completează armonios. Pentru a le prepara, începe prin a pregăti: 500 g de ciuperci, 2 căței de usturoi tăiați mărunt, 50 g de smântână, 100 ml de vin alb, 3 linguri de ulei de măsline, 150 g de parmezan, sare, piper și 500 g de paste, de preferință tagliatelle.
Pune pastele la fiert, iar între timp, încinge bine o tigaie, în care vei adăuga uleiul de măsline, ciupercile tăiate felii și usturoiul mărunțit. Lasă-le să se gratineze pentru 1-2 minute, iar apoi adaugă vinul alb, pe care va fi nevoie să îl lași să se evapore. Între timp, amestecă de câteva ori, pentru a te asigura că ciupercile se vor găti uniform. În continuare, adaugă smântâna și 100 g de parmezan și lasă-le pe foc până când compoziția se omogenizează.
Scurge bine pastele și adaugă-le peste sos, amestecând de câteva ori. Pune pastele într-o farfurie adâncă și adaugă parmezan peste ele.

Paste cu roșii și busuioc
Dacă îți dorești un preparat ușor, potrivit pentru cină, dar totodată gustos, pastele cu roșii și busuioc sunt cele mai potrivite pentru tine. Pentru a le prepara, vei avea nevoie de 3 roșii decojite, tăiate cubulețe, sau de o conservă de roșii de 300 g, 2 linguri de ulei de măsline, 2 căței de usturoi tăiați mărunt, 5 frunze de busuioc, sare, piper, 50 g parmezan și 200 g paste, preferabil penne.
Începe prepararea prin a pune într-o oală pastele crude, alături de toate ingredientele, mai puțin parmezanul, și adaugă apă, astfel încât conținutul să fie acoperit complet. Dă oala la foc mediu, așteaptă ca apa să fiarbă, apoi mai lasă pe foc pentru încă 10-12 minute, până când apa va scădea, iar sosul obținut va avea o textură densă. Servește alături de puțin parmezan, presărat deasupra.
Întrucât pastele reprezintă un preparat ce poate fi cu ușurință reinventat, aceste idei pot fi un punct de pornire, datorită căruia să descoperi noi rețete de preparate delicioase.
Sursa Foto: Shutterstock
Fara Comentarii