Cele mai populare board games, regulile lor și cum le alegi pe cele mai potrivite pentru tine

jocuri de societate

Deși este important să stai în casă în această perioadă, există foarte multe activități de interior de care să te bucuri împreună cu familia. Pentru că va trebui să mai aștepți o vreme până când vei reveni la activitățile în aer liber cu care erai obișnuit, este important să te adaptezi și să scoți tot ce e mai bun din această perioadă pe care o veți petrece cu toții acasă.

Dacă îți faci deja o listă cu activități de familie potrivite pentru acasă, ar trebui să iei în calcul și jocurile de societate, care sunt o sursă sigură de amuzament și de dezvoltare a abilităților intelectuale atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. În cele ce urmează îți oferim câteva idei de jocuri de societate și îți explicăm care sunt principalele avantaje ale unei astfel de activități.

Beneficiile jocurilor de societate pentru familie

Jocurile de societate sunt mai mult decât simple activități interactive, deoarece ele oferă o mare varietate de beneficii, dezvoltând abilitățile de comunicare și capacitatea de gândire logică. Astfel, dacă alegi această activitate, vei observa că practicarea unui joc de societate are multe avantaje, printre care:

Aduce întreaga familie împreună

Pentru că este foarte important ca familia să petreacă timp împreună, într-un cadru relaxat, condimentat cu distracție, le poți propune tuturor să jucați un joc de societate. Odată ce au ajuns la masa de joc, cu toții se vor lăsa cuprinși de spiritul competiției și vor pătrunde în lumea jocului, devenind mult mai dezinvolți și comunicativi. Astfel, veți ajunge să petreceți ore bune împreună în care veți râde, vă veți pune la încercare abilitățile de negociere și veți putea comunica între voi mult mai ușor.

Stimulează gândirea analitică și capacitatea de concentrare

Jocurile de societate îți vor dezvolta capacitatea de a gândi logic, abilitatea de a acorda atenție și detaliilor aparent minore sau aptitudinea de a planifica înainte de a acționa. Pentru că toate aceste abilități se dobândesc prin joc, vei face pași mari pentru dezvoltarea personală a ta și a familiei tale, fără ca măcar să vă dați seama.

Reduce nivelul de stres

Având în vedere că în această perioadă incertitudinea plutește în aer, atât tu, cât și familia ta aveți nevoie de o activitate care să vă facă să uitați de probleme și să vă deconectați total de la tot ceea ce vă înconjoară, chiar și pentru câteva ore. Astfel, jocurile de societate sunt modul perfect de a realiza acest lucru.

board games

Cele mai populare jocuri de societate, potrivite pentru statul în casă

Dacă te-ai decis deja că jocurile de societate reprezintă o activitate potrivită pentru statul în casă, în urma căreia întreaga familie va avea de câștigat, nu mai rămâne decât să îl alegi pe cel potrivit. Pentru că există foarte multe astfel de jocuri și poate ți se pare greu să faci această alegere, îți oferim câteva sugestii de jocuri de societate, populare în întreaga lume.

Vezi 👉 AICI toate ofertele noastre pentru JOCURI DE SOCIETATE

Monopoly

Deși poate fi considerat un joc complex, Monopoly este, de fapt, foarte ușor de învățat și poate fi jucat de băieți și fete cu vârsta minimă de 8 ani. Totuși, nu este doar un joc de copii, iar dacă îl joci, vei observa că nu rare vor fi momentele în care vei fi pus în dificultate. Pentru a porni, este nevoie de doar doi jucători, însă dacă ai o familie numeroasă, nu trebuie să-ți faci griji, întrucât la joc pot lua parte chiar și șase jucători.

Datorită popularității sale, Monopoly poate fi considerat „regele” jocurilor de societate, iar acest titlu este pe deplin meritat. Pe parcursul acestuia, fiecare participant va trebui să-și pună la încercare capacitățile de negociere, spiritul antreprenorial și strategic, pentru a-i aduce pe ceilalți jucători la faliment și pentru a câștiga jocul.

În medie, o partidă de Monopoly se întinde pe circa două ore, însă pentru că este un joc foarte distractiv, nici nu vei simți cum trece timpul. Cea mai mare durată a unei partide de Monopoly a fost de 70 de zile și, chiar dacă nu te sfătuim să depășești acest record, îți recomandăm călduros să-ți achiziționezi un set de Monopoly, care va fi apreciat atât de tine, cât și de familia ta.

Vezi aici ▶ MONOPOLY

nu te supara frate, joc de societate

Nu te supăra, frate

Clasicul joc de societate pe care fiecare dintre noi l-a jucat atunci când era copil se poate dovedi o metodă ideală de petrecere a timpului în această perioadă. În ciuda numelui, supărarea nu își va face loc la masa de joc, întrucât întreaga familie se va distra și va petrece momente frumoase împreună. „Nu te supăra, frate” este un joc ce îi va încânta pe cei mici, deoarece le va pune la încercare răbdarea, capacitatea de concentrare și îi va ajuta să înțeleagă că, uneori, trebuie acceptată și înfrângerea. În acest joc, fiecare jucător va avea patru pioni, pe care îi va așeza pe planșa de joc. Scopul este acela de a muta pionii în colțurile a, b ,c și d ale planșei, iar numărul de căsuțe parcurse de fiecare pion la o mutare va fi decis de o aruncare de zar.

Pentru o partidă de „Nu te supăra, frate” este nevoie de minimum doi jucători, însă se poate și cu patru participanți, iar durata medie a unui joc este de aproximativ o jumătate de oră. Dacă nu vrei să pierzi timp învățând foarte multe reguli și îți dorești un joc de societate simplu, însă în același timp distractiv, aceasta este alegerea potrivită pentru tine și familia ta.

Catan

Acest joc de societate este o modalitate perfectă de a evada din cotidian și de a pătrunde într-o lume fantastică, a exploratorilor și a temerarilor descoperitori de noi ținuturi. Scopul jocului este acela de a coloniza o insulă, folosindu te de resursele obținute pe parcursul acestuia și de a acumula cele mai multe puncte.

Catan este un joc care contribuie la dezvoltarea gândirii strategice, capacitatea de adaptare rapidă la diverse situații și va crește abilitățile de negociere ale participanților. Este un joc foarte potrivit pentru întreaga familie, pentru că se va dovedi extrem de captivant atât pentru copii, cât și pentru adulți.

În medie, o partidă de Catan durează aproximativ o oră și se poate desfășura în doi, trei sau patru jucători. Are un grad de dificultate mediu și este potrivit și pentru copiii cu vârsta mai mare de 10 ani.

Vezi aici ▶ CATAN

catan, joc de societate

Activity

Activity este un joc de societate special creat pentru întreaga familie, care dezvoltă creativitatea, capacitatea de adaptare și cultura generală. Este un joc de grup, în care jucătorii se împart în echipe și încearcă să-i ajute pe coechipieri să descopere un cuvânt sau o expresie secretă. În timpul unei partide, jucătorii se pot folosi de descriere verbală, de mimă sau de desen pentru a-l face pe coechipier să descopere cât mai repede cuvântul secret.

Activity se adresează grupurilor mai mari, iar pentru a-l juca este nevoie de minim 4 participanți.
Durata medie a unui joc este cuprinsă între 30 și 60 de minute, are un nivel de dificultate variabil, în funcție de cuvintele alese, iar datorită acestui fapt poate fi jucat de oricine, indiferent de vârstă. Dacă vrei să-ți pui la încercare abilitățile de desen, mimă sau comunicare, îți recomandăm să alegi acest joc.

Vezi aici ▶ ACTIVITY

Transformă această perioadă de stat în casă într-una plină de activități captivante, care te vor ajuta să te distrezi și să înveți lucruri noi. Alege jocurile de societate potrivite pentru a petrece momente frumoase împreună cu familia ta și pentru a vă dezvolta cunoștințele, în timp ce vă jucați.


Sursa Foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d blogeri au apreciat: