Cele mai frumoase romane de dragoste din toate timpurile

cele mai frumoase romane de dragoste

Poveștile de iubire întotdeauna ne inspiră, fie că le găsim în filme sau cărți, fie în viața de zi cu zi. Avantajul este că, atunci când le citești, ai câteva beneficii aparte: te relaxezi, îți dezvolți imaginația, îți conturezi personajele așa cum vrei tu, te deconectezi pentru o vreme de tot ce este în jurul tău și te refugiezi în lumea autorului. Despre avantajele cititului s-a tot vorbit. Oricât de multe ar fi ele, merită testate, așa că te invităm la un mini maraton al celor mai frumoase romane de dragoste din toate timpurile. 

Mândrie și prejudecată, Jane Austen

Un roman ideal pentru cei care iubesc literatura engleză, în special pe cea din epoca victoriană. Încă din primele pagini, această carte te va introduce într-o lume boemă, elegantă și plină de bune maniere. O lume specifică graniței dintre secolele XVIII și XIX, așa că merită citită, mai ales dacă îți dorești să te întorci puțin în timp și să savurezi una dintre cele mai cunoscute povești de dragoste. Romanul prezintă povestea familiei Bennet, care locuia într-un sat din Anglia și a cărei liniște a fost tulburată atunci când au apărut în peisaj doi tineri burlaci și înstăriți: domnul Bingley și domnul Darcy. După acest moment, se disting două dintre cele cinci fiice ale familiei Bennet: Jane și Elizabeth. Cele două perechi sunt prezentate pe rând, însă atenția va gravita în jurul cuplului format din Elizabeth și Darcy. Prima lor întâlnire iese cu „scântei”, creând rapid între ei o vizibilă antipatie. Pe parcursul cărții, însă, afli că de la ură la dragoste nu este decât un drum, pavat cu întâmplări ce te vor ține cu sufletul la gură. 

Sub aceeași stea, John Green 

Din secolul XVIII, ne întoarcem în perioada contemporană, în anul 2013, când a fost publicat romanul „Sub aceeași stea”. A devenit rapid bestseller și subiectul filmului cu același nume. Este o carte din care nu lipsesc umorul și scenariile tragice, romanul fiind genul de carte care te transpune în multe stări, te face să râzi și să plângi în același timp, să descoperi o poveste de dragoste matură și cu o bogată încărcătură emoțională. Pe scurt, cartea prezintă povestea tinerei Hazel, care suferă de cancer pulmonar. Părinții ei decid să o înscrie într-un grup de suport, unde poate afla poveştile altor tineri aflaţi în aceeaşi situaţie. Aici, printre participanți, îl întâlnește pe Augustus Waters, un tânăr şarmant, haios, care are propria poveste în lupta cu cancerul. Acțiunea începe atunci când cei doi se îndrăgostesc și descoperă împreună nenumărate lucruri de care se pot bucura chiar și în această luptă cu boala. 

roman de dragoste - sub aceeasi stea

Doamna Bovary, Gustave Flaubert

Madame Bovary este un roman care, deși a fost scris în jurul anului 1856, prezintă o poveste care poate fi valabilă și în zilele noastre. Autorul Gustave Flaubert a reușit să contureze un personaj realist, Emma Bovary – o femeie frumoasă, care iubește să citească și visează la o viață plină de pasiune, în care oamenii luptă pentru dragoste și în care iubirea apare pe neașteptate. Îl întâlnește pe medicul Charles Bovary, cu care se și căsătorește, crezând că a întâlnit marea ei iubire. Pe măsură ce relația lor evoluează, își dă seama că viața ei monotonă, simplă, anostă, lipsită de pasiune, nu este cea pe care și-o dorește. Așa că începe să își caute împlinirea în brațele altor bărbați pe care încearcă să îi modeleze după propriile dorințe. De aici până la o pierdere totală este un singur pas. 

Marele Gatsby, Scott Fitzgerald

roman de dragoste - marele gatsby

O carte despre speranță, obsesie, dar și despre iubirea care trece dincolo de timp. Prin povestea sa, cartea lasă loc de multe interpretări și întrebări, iar acesta este unul dintre atuurile sale și, poate, unul dintre motivele pentru care Marele Gatsby încă ne cucerește inimile, deși a luat naștere acum mai bine de 50 de ani. Mulți spun că este povestea care descrie perfect iluzia visului american, o paralelă între ce era visul american înainte de „Marele Gatsby” și ce reprezintă după. Aflăm că nu întotdeauna există timpul tuturor posibilităților, iar romanul ne transpune într-o lume în care Marele Gatsby, deși are lumea la degetul mic, totuși nu poate avea ceea ce își dorește cu adevărat, pe Daisy, o femeie pe care o cunoscuse înainte de război și alături de care visează să își petreacă tot restul vieții. Dacă va reuși până la urmă Gatsby să își împlinească visul, poți afla din rândurile cărții. 

Anna Karenina, Lev Tolstoi

Puțini sunt cei care nu au auzit de această carte, iar cei care au citit-o spun că ea își păstrează locul în topul celor mai frumoase romane de dragoste. Este una dintre capodoperele literaturii universale, fiind ecranizată în mai multe variante, de-a lungul timpului. Pe scurt, povestea romanului se învârte în jurul personajului Anna, o femeie frumoasă, interesantă, dar contradictorie, din înalta societate rusească. Căsătorită cu Alexei Karenin, împreună formează o familie frumoasă, până când intră în scenă contele Vronski – un tânăr ofițer care schimbă cursul liniștit al lucrurilor. Evident, Anna se îndrăgostește de el și între ei începe o nouă poveste de iubire. Deși Alexei Karenin descoperă infidelitatea soției sale, acesta o acceptă, punând mai presus viața socială și dorința de a afișa în continuare familia perfectă. Astfel, se nasc tot felul de contradicții, frustrări care duc la un final tumultos și neașteptat. Dacă ești curios să descoperi întreaga poveste, vezi 👉oferta noastră pentru ANNA KARENINA, LEV TOLSTOI

Așadar, descoperă cât mai des plăcerea de a citi și lasă-te inspirat de povești. Cu siguranță nu vei regreta.

Sursa foto: Shutterstock 

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d