Asociația Green Revolution și Elefant te invită la Târgul de jucării “2nd Life”

Targul de jucarii 2nd Life

Pentru că jucăriile, ca și oamenii, merită o nouă șansă, Asociația Green Revolution (AGR) va organiza pe 19 septembrie, la Roaba de Cultură, în parcul Herăstrău, prima ediție a Târgului de jucării „2nd Life” un eveniment de educație ecologică, financiară și socială, ce își propune să dea jucăriilor nefolosite o nouă viață, educând în același timp copiii în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle.

Ce spun studiile despre jucării

Când vine vorba despre fericirea copiilor, nicio sumă de bani nu pare prea mare, dar cifrele oficiale spun că investim extrem de mult în jucării. 

Studiile făcute la nivel mondial și național ne arată că, în 2021, piața globală de jocuri și jucării este estimată la peste 292 miliarde de euro și va crește anual cu 4,2%, până în 2025. Nici în România lucrurile nu stau foarte diferit, piața de profil fiind estimată la 728 milioane de euro și va crește în fiecare an cu 2,4%, până în 2025. 

O altă dovadă că nu ne uităm la bani atunci când vine vorba despre jucării este faptul că o casă din 5 are peste 100 de jucării și una din 10 deține o colecție impresionantă de peste 200 de jucării. În general, o familie cheltuiește aproape 600 de dolari pe an pe jucării, ceea ce înseamnă aproape un salariu mediu. 

Cum a apărut ideea Târgului de jucării “2nd Life”

„Plecând de la studiile făcute în domeniul comerțului cu jucării, primele întrebări sunt: câte dintre aceste jucării sunt folosite de fapt și, mai ales, ce putem face pentru a le reda celor neutilizate un nou partener de joacă? Așa s-a născut ideea Târgului de Jucării 2nd Life la a cărui primă ediție vă invităm să ne fiți oaspete”, spune Raluca Fișer, Președinte, Asociația Green Revolution. 

Și pentru că joaca este cea mai bună modalitate de a învăța, un astfel de eveniment poate avea o semnificație specială în viața unui copil.

„Ne dorim ca prin acest Târg să educăm atât copiii cât și părinții în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle. La acest eveniment, copiii din Asociațiile partenere vor putea să își valorifice jucăriile aflate în stare bună, dar pe care nu le mai folosesc și vor putea dona o parte din suma strânsă pentru un scop caritabil pe care îl vor alege singuri”, adaugă Raluca Fișer. 

Ce poți face la Târgului de Jucării ”2nd Life”

Târgului de Jucării ”2nd Life” își dorește să atragă atenția asupra risipei de resurse materiale și financiare în industria de jucării și să contribuie la educația financiară și la dezvoltarea interesului copiilor pentru implicarea socială și comunitară. 

„Toate acestea se vor desfășura sub umbrela unui eveniment plin de ateliere interactive, un program artistic atractiv atât pentru adulți cât și pentru copii și multă joacă, așa cum v-am obișnuit la Roaba de Cultură”, a declarat Raluca Fișer, Președinte, Asociația Green Revolution.

Pe lângă vânzare a jucăriilor de către copiii din Asociațiile partenere, pe scena Roabei de Cultură vor avea loc prezentări ce vizează educația financiară, moment susținut de BCR, importanța mișcării cu scrimera Ana Maria Brânză, moment susținut de TEDI,  și o dezbatere despre importanța donațiilor în educația copiilor, alături de Prințesa Urbană și de Psihologul Ana Pantazescu.

De asemenea, pe tot parcursul său, vizitatorii mari și mici vor putea participa în mod gratuit la o multitudine de ateliere: pictură pe ceramică, pictură cu degetele, concursuri – caută și găsește, observă diferențele, labirinturi și quiz-uri, atelier gratuit de confecționat badge-uri din margele reciclate, concurs de colectare separată a deșeurilor susținut de Fulga, Circuit Eroii Reciclării susținut de Environ etc. 

Programul complet este pe pagina de Facebook a Roabei de Cultură.

Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10.00 – 19.00, iar intrarea este gratuită. Accesul către Roaba de Cultură se face prin intrarea din zona „Pescăruș” a Parcului Herăstrău.

Sursă foto: Roaba de Cultură

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Articole recomandate

    %d blogeri au apreciat: