Activități care ajută la relaxarea bebelușului – cum îi asiguri confortul de care are nevoie

activitati pentru relaxarea bebelusului

Plimbările în aer liber, somnul liniștitor, jocurile creative, o baie relaxantă și hrana adecvată, toate sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului. La această vârstă fragedă, legătura pe care o creezi cu el îi va marca evoluția. De aceea, este foarte important să găsești acele activități care îl ajută să se relaxeze și să se simtă confortabil. 

Și pentru că știm că îți dorești tot ce e mai bun pentru micuțul tău, te invităm să descoperi, în continuare, care sunt câteva dintre modalitățile prin care poți să-l faci fericit.

Vezi 👉 AICI toate ofertele noastre de PRODUSE PENTRU BEBELUSI

De ce este important ca tu și bebelușul tău să fiți relaxați

activitati pentru relaxarea bebelusului

Studiile au demonstrat că un bebeluș care este expus unui nivel crescut de stres poate dezvolta mai târziu probleme de comportament foarte dificil de gestionat. Totodată, când îți știi copilul fericit și sănătos, te liniștești și tu ca părinte. Te poți odihni mai bine, ceea ce îți dă energie mai multă pe care s-o folosești împreună cu cel mic, ai răbdare cu el și îți poți stăpâni mai bine emoțiile negative. 

Potrivit Mayo Clinic, dincolo de orice altă activitate prin care ai putea să-ți calmezi bebelușul, este esențial să ai contact fizic cu el, cum ar fi să-l iei în brațe și să-l legeni sau să-i faci masaj. Cercetările de până acum au demonstrat că acest contact fizic direct are următoarele beneficii:

 • stimulează interacțiunea dintre tine și bebeluș;
 • îl ajută pe cel mic să se relaxeze și să doarmă;
 • are efecte pozitive asupra nivelului hormonilor care controlează stresul;
 • bebelușul plânge mai puțin, pentru că se simte în siguranță.

Potrivit Mayo Clinic, cel mai bun moment pentru masaj, de exemplu, este la 45 de minute după masă. Fă-i masajul într-un mediu cald și liniștit. Pune-l pe spate, ca să mențineți contactul vizual și masează-i ușor brațele, picioarele, umerii. Apoi, întoarce-l pe burtică. Urmărește-i cu atenție reacțiile. Dacă gângurește fericit, continuă, iar dacă-ți evită privirea și e neliniștit, oprește-te și încearcă mai târziu.

Cum asiguri confortul bebelușului tău 

cum asiguri confort bebelusului

Un bebeluș relaxat se simte confortabil, indiferent că e vorba despre somn, băiță, mâncare, hainele pe care le poartă sau joacă. Misiunea ta nu este ușoară, mai ales că nevoile lui se schimbă repede, odată ce crește. Iată de ce îți oferim un scurt ghid al activităților pe care le poți avea, astfel încât bebelușul să fie sănătos și fericit, iar stresul tău ca părinte să fie cât mai mic.

Alege hăinuțe și accesorii potrivite pentru micuțul tău

Alegerea hăinuțelor este importantă pentru confortul și siguranța lui. E recomandată folosirea scutecelor sau a cearșafurilor absorbante, a scutecelor-chiloțel special concepute pentru noapte, a șervețelelor antibacteriene pentru bebeluși, a compreselor sterile și a altor produse care le asigură atât igiena, cât și hidratarea pielii.

Vezi categoria noastra de ▶️ SCUTECE SI SERVETELE PENTRU BEBELUSI

Apoi, nu uita ca hăinuțele lui să fie din materiale cât mai naturale, ca să eviți alergiile, să-i asiguri o bună aerisire a epidermei și să-i creezi senzația plăcută la atingere.Pentru că este foarte vioi și se va tăvăli mult pe parchet sau covor, poți să-i iei și niște șosete antiderapante, ca să-l protejezi de accidentări.

Transformă momentul băiței într-o poveste

O baie relaxantă detensionează corpul și ajută la recăpătarea energiei pozitive, ceea ce este valabil și pentru bebeluși. Asigură-te că ai un spațiu special amenajat pentru el, ca o cădiță sau o saltea pentru bebeluși, de exemplu, și ia seama la unele recomandări, cum ar fi:

 • relaxează-te – pune telefonul deoparte, dă-l pe silent și ocupă-te doar de bebeluș;
 • asigură-te că ai la îndemână tot ce îți trebuie – prosoape, șampon special pentru bebeluși, creme hidratante, haine curate;
 • ai grijă la temperatura apei – temperatura apei ar trebui să fie constantă, între 35 și 37 de grade Celsius; folosește un termometru ca să o monitorizezi sau testeaz-o pe încheietura mâinii sau cot; 
 • lasă-i jucării în cădiță – pune-i jucării în apă și lasă-l să se joace, imaginându-și ce vrea el; astfel, îi vei transforma băița într-o poveste pe care o va iubi. 

👉 AICI gasesti PRODUSELE PENTRU BAITA BEBELUSULUI de care ai nevoie

Relaxează-ți bebelușul cu jucării, în mod creativ

jucarii pentru bebelusi

Jocurile pot contribui la buna dezvoltare cognitivă și emoțională a bebelușului tău. Ele îl pot ajuta în procesul continuu de învățare și îi dau sentimentul de apartenență la familie. Simte că este integrat în mediul în care se află. De aceea, este bine să alegi modele de jocuri care îi implică pe toți cei dragi. 

👉 AICI gasesti toate tipurile de JUCARII PENTRU BEBELUSI

Mai ales atunci când este agitat, încearcă să folosești jucării colorate, cu melodii și luminițe, ca să-i distragi atenția și să-i schimbi starea de spirit. El se va calma și tu te vei amuza împreună cu el.

Creează-i un mediu relaxant și lasă-l să-ți audă vocea înainte de culcare

Pentru ca bebelușul tău să fie relaxat, este important să-i creezi un mediu în care el să se simtă confortabil și să poată dormi liniștit. Astfel, amenajarea camerei lui este o provocare căreia îi poți face, însă, față cu succes, ținând cont de câteva reguli:

 • lumina de veghe – bebelușul se poate speria ușor când e singur într-o cameră întunecată; lasă-i ușa deschisă la dormitor și pune-i o lumină de veghe;
 • pătuțul cu protecții – ca să nu se rănească în somn sau când se joacă, asigură-i un pat cu protecții laterale și cu zăbrele; pune o saltea din materiale ecologice, naturale;
 • asigură-i temperatura optimă – cu ajutorul unui termohigrometru, ai grijă ca în camera bebelușului să fie o temperatură constantă; specialiștii recomandă 20 de grade Celsius;
 • accesorii care să-l ajute să doarmă bine – suporturile cu husă din bumbac, lenjeria de pat cu imprimeuri vesele tot din bumbac, pernuțele cu fibre de bambus îl vor ajuta pe cel mic să se simtă confortabil;
 • gadget pentru monitorizare – supraveghează-l de la distanță și folosește un gadget pentru monitorizarea activității lui;
 • creează o atmosferă plăcută – decorează camera cu desene reprezentând animale, plante, spațiul cosmic, valurile mării; pune mobilă puțină, ca să aibă spațiu pentru joacă; lasă cât mai multă lumină naturală să pătrundă în dormitorul celui mic.

Vezi 👉 AICI toate ofertele noastre de PRODUSE PENTRU CAMERA BEBELUSULUI

Dincolo de amenajarea camerei în sine, una dintre activitățile eficiente prin care îți poți relaxa bebelușul înainte de culcare, indiferent de momentul zilei, este să-l faci să adoarmă ascultându-ți vocea. Cântă-i, spune-i o poezie, citește-i o poveste. Pentru el, contează să-ți audă vocea ca să se simtă în siguranță. Totodată, nu uita de contactul fizic. Leagănă-l în brațe până adoarme. 

Pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului tău, este important ca el să fie relaxat, sănătos și să se simtă confortabil. Misiunea ta nu este ușoară, însă, ținând cont de câteva recomandări, cum sunt și cele de mai sus, poți reuși. 

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si

Fara Comentarii

  Lasă un răspuns

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Articole recomandate

  %d